Alumnat de Nou Barris exposa els seus projectes de recerca en l’acte que obre la 17a Festa de la Ciència

Durant el cap de setmana s’han programat més de 150 activitats que combinen coneixement, recerca i diversió

Durant el cap de setmana s’han programat més de 150 activitats que combinen coneixement, recerca i diversió

Prop de 200 alumnes de 20 centres educatius han exposat aquest matí els projectes de recerca en què han treballat al llarg del curs. Ho han fet al Born Centre de Cultura i Memòria i l’acte dona el tret de sortida a la 17a Festa de la Ciència.

De Nou Barris, han participat dos instituts, el Flos i Calcat i La Guineueta. Els primers han participat en el projecte Observadores del Mar, i els segons en el Floodup.

Ciència ciutadana a les escoles

Ciència ciutadana a les escoles és un programa que vol sensibilitzar docents i alumnat sobre la importància de prendre part activa i tenir esperit crític davant de reptes socioambientals i, com a conseqüència, poder emprendre accions de divulgació i conscienciació en l’entorn més proper.

Al llarg d’un trimestre, integra la formació sobre el mètode científic de mostreig, l’ús d’aplicacions mòbils i web per a la recollida de dades i, finalment, l’anàlisi i la comunicació dels resultats.

La jornada per a escoles dona el tret de sortida a la 17a Festa de la Ciència que durant el cap de setmana ha programat més de 150 activitats que combinen coneixement, recerca i diversió a l’entorn del Born Centre de Cultura i Memòria i la plaça Comercial.

Trobareu més informació aquí.