El flamenco del Desvarío torna a Nou Barris a l’estiu

El festival se celebrarà del 16 al 20 de juliol en el marc del Grec i de L’Estiu, al Pati!

El festival se celebrarà del 16 al 20 de juliol en el marc del Grec i de L’Estiu, al Pati!

Quarta edició del festival Desvarío Flamenco 24 Nou Barris. Enguany, com en edicions anteriors, es fa en el marc de de dos festivals culturals d’estiu: el més important en l’àmbit de ciutat, el Grec, i L’estiu, al Pati!, organitzat pel Districte de Nou Barris i del qual ben aviat en tindreu notícies.

El Desvarío es farà aquest any del 16 al 20 de juliol. Aquí trobareu el programa i en aquest altre enllaç podreu comprar les entrades a un preu de 15 euros el concert. També hi trobareu la informació completa de cada artista. Per al veïnat de Nou Barris i per als socis de El Dorado, el preu és de 10 euros.

Desvarío Flamenco 24 Nou Barris

El festival, com en les anteriors edicions, vol ser una mostra veraç del flamenco d’avui, obert, divers, capaç de sentir-se contemporani i fidel al sentit de viure el seu temps. Però també vol posar una àncora en l’origen, quan l’any 2000 va iniciar el camí sota el nom de Flamenco a Nou Barris.

El Desvarío Flamenco 24 Nou Barris l’organitza, a més del Districte, l’entitat El Dorado, que promou el festival com quelcom més que una successió de concerts que, tot i ser la seva expressió més eloqüent, no ho és tot , ni de bon tros. Per això, a banda dels espectacles hi trobem també conferències i tallers que amplien coneixements.

En aquesta edició, com a les dues anteriors, es faran sis concerts, dos per dia de dijous a dissabte, i prèviament una conferència que aquest any anirà a càrrec de Faustino Núñez, el musicòleg flamenc o el flamenc musicòleg, com li diu Gamboa, que parlarà de les claus musicals de la música flamenca.

Pel que fa a les activitats paral·leles, aquesta vegada seran diferents a les de les edicions anteriors. El Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el MACBA, inclou en la programació del festival uns debats que formen part de l’exposició “Una ciutat desconeguda sota la boira. Noves imatges de la Barcelona dels barris”. Les sessions que acolliran els debats es titulen Líneas de Fuga i la temàtica a tractar és el flamenc i la seva ubicació a Nou Barris.