L’Any del Comerç i la Cultura porta l’òpera Manon Lescaut de Puccini a la plaça Major de Nou Barris

Quan

13/06/2018

Les activitats de l’Any del Comerç i la Cultura porten l’òpera "Manon Lescaut", de Giacomo Puccini, a la plaça Major de Nou Barris el pròxim dissabte 16 de juny a les 22 h. Serà una transmissió simultània que es farà des del mateix Liceu, en el programa "Liceu a la fresca", i que es podrà seguir des de molts punts de Catalunya i de l’Estat a més d’Itàlia, França, Portugal i Andorra.

Tothom hi és convidat. L’activitat de dissabte és gratuïta, però el públic pot adquirir una entrada anticipada a les botigues associades als eixos comercials del districte a canvi d’una compra. D’aquesta manera, les persones que disposin d’entrada podran accedir a la platea a partir de les 21 hores, i qui no en tingui, a partir de les 21:15h. La plaça Major de Nou Barris acollirà un miler de persones, que podran veure la retransmissió de l’òpera en una gran pantalla que hi haurà instal·lada.

"Manon Lescaut” va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació que es coneix com a “verisme”, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera. Va ser la tercera òpera l’estil de la qual va caracteritzar la resta de la producció operística de Puccini, veritable apoteosi del melodrama.

L'Any del Comerç i la Cultura

Aquesta activitats és una de les previstes en l’Any del Comerç i la Cultura en què, fins a l’octubre, es pretén destacar el magnífic aparador cultural de Barcelona i la identitat històrica del comerç de la ciutat.

Durant un any sencer, Barcelona viu un continu d’activitats que relacionen la seva economia plural i pròxima i la seva creativitat i iniciativa cultural. Així, a banda de l’òpera, també hi trobem dansa, teatre, lectura de poemes, concursos literaris i cinematogràfics, exposicions de fotografia, escultura i pintura, rutes comentades o descomptes per a espectacles, que s’aniran repartint per tots els eixos comercials de la ciutat fins a l’octubre.