La crisi de la cura de les persones i les desigualtats socials i de gènere en la provisió de cures s’han evidenciat al 2020 amb la situació de pandèmia. Com a resposta a aquest context, el segon bloc de l’estratègia d’innovació social de Barcelona dona resposta als reptes socials de ciutat plantejant-ho des d’una perspectiva de proximitat. És a dir, posant el focus en la ciutat i els seus problemes en petits territoris i en les persones, i treballant amb una mirada de coproducció i corresponsabilitat amb els diferents agents de la ciutat.
Actuacions principals:
- Desplegament del projecte de superilles de les cures
Projecte per afavorir una organització dels serveis i de les iniciatives de cures més coordinada, propera i comunitària. Partint de la idea que una unitat territorial reduïda pot facilitar una orientació cap a les cures i pot afavorir, doncs, comunitats que es cuiden, a tota la ciutat. - Projecte Alimenta
Alimenta té per objectiu garantir de manera eficaç i eficient les necessitats alimentàries de la població de la ciutat que no disposa de recursos d’altres administracions o que li són insuficients per les seves necessitats, per avançar cap al dret a una alimentació adequada per a totes les persones de la ciutat.