Un informe analitza per primer cop els recursos de les llars i l’acció redistributiva del sector públic

Un informe analitza per primer cop els recursos de les llars i l’acció redistributiva del sector públic

04/07/2021 - 10:21

“La renda de les llars de Barcelona 2018” permet disposar de les dades per barris i districtes i conèixer l’estructura dels recursos de les llars: salaris, rendes professionals i prestacions socials.

La desigualtat territorial a Barcelona entre el 2015 i el 2018 s’ha mantingut estable gràcies a la millora de la renda dels barris amb valors més baixos, que ha compensat la dels barris de valors més elevats. Aquesta és una de les conclusions principals de l’informe “La renda de les llars de Barcelona 2018”, que per primera vegada analitza quin ha estat l’impacte de l’acció redistributiva del sector públic.

Una altra de les novetats del document, elaborat per l’Oficina Municipal de Dades, és que permet conèixer l’estructura dels recursos de les llars: salaris, rendes professionals i prestacions socials. Una informació que es pot consultar, a més, detallada per barris i districtes.

Un exemple de l’efecte redistributiu el trobem al districte de Nou Barris, en què les prestacions socials són un 24% dels recursos de les llars. Això contribueix a reduir les desigualtats territorials, ja que aquest districte millora en onze punts la seva renda primària, és a dir, la suma d’ingressos, incloent-hi prestacions, impostos i cotitzacions. En canvi, a Sarrià – Sant Gervasi, el districte amb renda més alta, baixa en més de vint punts la renda primària.

Aquestes dades permeten avaluar les polítiques públiques destinades a reduir les desigualtats i pal·liar les situacions de pobresa a la ciutat.

Consulteu aquí l’informe complet “La renda de les llars a Barcelona”.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat