Barcelona Cuida, al costat de les treballadores de la llar i de les cures

Barcelona Cuida, al costat de les treballadores de la llar i de les cures

21/08/2020 - 13:54

L’espai Barcelona Cuida atén en el seu horari habitual (de 8.15 a 14 hores i de 15 a 19 hores de dilluns a divendres), per telèfon i per correu electrònic i també de manera presencial, amb cita prèvia.

Durant aquests mesos s’han desplegat un seguit d’actuacions específiques per acompanyar les treballadores de la llar i de les cures.

Aquestes iniciatives es duen a terme després de constatar el seu neguit per les diferents situacions que viuen durant la pandèmia de la covid-19 en relació als serveis d’atenció personal que realitzen a domicili, al seu benestar i als seus drets laborals. També s’incideix en donar resposta a les preguntes més freqüents de familiars de persones cuidades, així com de tota persona cuidadora, comptant també amb recursos audiovisuals específics.

Per a les treballadores de la llar i de les cures:

– Es posa a disposició el telèfon 93 413 25 55 en horari d’atenció de dilluns a divendres de 8 a 15 h per atendre consultes i resoldre dubtes sanitaris de protecció davant la covid-19.

– També el telèfon gratuït 900 505 805, de dilluns a diumenge de 6 a 24 h, en què psicòlegs donaran suport emocional i atenció psicològica a les treballadores de la llar i de les cures que sentin angoixa, nervis, dificultats per dormir, etc. La clau d’accés és “DOMICILIO2020”.​

Assessorament en matèria de drets laborals per part dels Punts de Defensa dels Drets Laborals de Barcelona Activa: 900 533 175, de dilluns a divendres de 9 a 18 h. Atenció amb cita prèvia en cas de no poder fer la inscripció per a les sessions d’assessorament telefònic o presencial.

Per a famílies cuidadores:

– Informació i orientació a les famílies sobre la contractació de persones per fer tasques de la llar i de les cures:

– Per a totes les persones cuidadores, remunerades o familiars, es publiquen quatre vídeos amb instruccions clares de com adoptar les mesures generals de protecció establertes per les autoritats sanitàries davant la Covid-19.

També podeu descarregar-vos la imatge amb els principals telèfons de suport i acompanyament a través d’aquest enllaç.

Per a més informació, Barcelona Cuida atén telemàticament i presencialment amb cita prèvia de dilluns a divendres de 8.15 a 14 h i de 15 a 19 h, per telèfon al 93 413 21 21 i per correu electrònic a barcelona.cuida@bcn.cat.

L’espai Barcelona Cuida ofereix serveis d’informació i orientació sobre on trobar els serveis i recursos dels àmbits de cura de la persona dependent o malalta i suports pràctics en ocupació i formació professionalitzadora, aspectes legals i jurídics, suports emocionals i activitats per a persones cuidadores.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat