Des de l'1 de juny pots votar a les eleccions del Consell Rector de l'IMPD

Des de l'1 de juny pots votar a les eleccions del Consell Rector de l'IMPD

31/05/2021 - 12:17

Podràs votar per internet de l’1 al 16 de juny i de forma presencial del 17 al 19 de juny. Aquí pots veure tot el que has de fer per participar-hi. És una cita clau per a la ciutadania amb discapacitat.

Les més de 150.000 persones amb discapacitat de la ciutat poden votar des de l’1 fins al 19 de juny, per internet i de forma presencial. Per poder exercir el dret a vot serà necessari que la persona amb discapacitat, o les persones representants legals o tutors, estiguin inscrites al cens electoral.

Pots consultar si estàs inscrit o inscrita aquí i si no, inscriure’t aquí.

El període de votació es divideix en dues franges:

Les eleccions es realitzen mitjançant sufragi universal, lliure, igual, directe, voluntari i secret. Cada persona només podrà votar als candidats representants del seu sector de discapacitat. En el cas que el o la votant tingui més d’una discapacitat, tindrà dret a emetre un vot per cada sector de discapacitat que representi.

Recorda que pots votar:

  • Un màxim de cinc persones pel sector de les persones amb discapacitat física, que poden ser de diferents candidatures
  • Un màxim de 2 persones pel sector de les persones en situació de trastorn de salut mental.
  • Un màxim d’1 persona dels sector de discapacitat intel·lectual, auditiva i visual.

Pots consultar i conèixer les candidatures clicant en aquest enllaç ‘A quins candidats i candidates pots votar?’. Els resultats de les eleccions es coneixeran el dilluns 21 de juny.

El regidor i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha animat a totes les persones amb discapacitat de la ciutat a exercir el seu dret a vot perquè “aquesta participació ens ajuda a convertir Barcelona en una ciutat inclusiva, accessible i amigable amb totes les persones que viuen, treballen i ens visiten”.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat