La Jornada Anual del Centre LGTBI es celebrarà el 20 de novembre amb el títol "Memòria s'escriu en femení"

La Jornada Anual del Centre LGTBI es celebrarà el 20 de novembre amb el títol "Memòria s'escriu en femení"

11/11/2021 - 11:10

Com cada any, el Centre LGTBI de Barcelona celebra la seva jornada anual, que aquest any està dedicada a la memòria de les dones lesbianes, bisexuals i trans, i porta per títol “Memòria s’escriu en femení”.

 

La jornada iniciarà a les 10 hores al Centre LGTBI amb un reconeixement institucional a Empar Pineda, activista pels drets de dones, lesbianes i altres identitats dissidents guardonada amb la Creu de Sant Jordi l’any 2008.

Després es desenvoluparà la primera taula rodona (11-12:30hrs) en la qual parlarem amb diverses dones que han modelat i protagonitzat els espais de resistència lèsbics a la ciutat.

Tal com passa en el relat històric de la nostra societat, quan parlem de la història LGTBI de la ciutat els recorreguts de les dones solen passar desapercebuts. La lluita LGTBI no està lliure de masclismes i la invisibilitat del relat lèsbic barceloní n’és un exemple.

A la segona taula (12:30-13:45 hrs) parlarem amb diverses dones del panorama activista sobre diversitat sexual i identitat de gènere i farem així un recorregut per les seves aportacions a la lluita LBT. Amb aquesta taula volem posar en valor els seus trajectes que han assentat les bases per a que noves generacions puguin desenvolupar-se amb una mica més de llibertat.

En la sessió de tarda (16:30-18 hrs) presentarem el projecte Barcelona fora de l’armari, de Helpium TV. Es tracta d’un documental que recorre diferents fites de la lluita pels drets de les persones LGTBIAQ+ a Barcelona. És un reconeixement a persones i agrupacions que van ser les primeres en posicionar-se pel dret a viure una vida plena. Posa en valor el moviment associacionista, la memòria de la lluita i les entitats i equips municipals que treballen pels drets de les persones LGTBIAQ+. Comptarem amb lis creadoris del documental i tres de les dones que ho protagonitzen.

Durant tota la jornada, Montse Fando, artista, urbansketcher i professora d’art i dibuix farà la relatoria gràfica de cadascuna de les taules.

La Jornada Anual es podrà seguir de manera presencial. Cal fer inscripció prèvia enviant un e-mail al correu inscripcions@centrelgtbibcn.org. És obligatori l’ús de mascareta.

Les taules seran retransmeses en viu a través del canal de YouTube del Centre LGTBI.

Podeu consultar el programa complet de la Jornada en aquest enllaç.

 

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat