Premis Montserrat Roig 2021 al periodisme i la comunicació social

Premis Montserrat Roig 2021 al periodisme i la comunicació social

06/10/2022 - 19:18

Ja s’han lliurat els premis Montserrat Roig, que distingeixen la capacitat de sensibilització social de projectes periodístics i de comunicació a la ciutat. Per primera vegada hi ha hagut un primer i un segon premi en les categories de periodisme i comunicació social, a més dels dos guardons d’investigació periodística en l’àmbit del benestar social a Barcelona i el premi especial del jurat.

L’objectiu dels premis Montserrat Roig és promoure i incentivar la informació de qualitat, posant el focus en un tractament millor dels temes socials en els mitjans de comunicació. En total es reparteixen 40.000 euros: 7.000 per als primers premis, 3.000 per als segons premis i 10.000 per a cadascun dels dos projectes d’investigació que es desenvoluparan durant un any. El premi especial del jurat no té dotació econòmica.

Els premis Montserrat Roig 2021 han estat els següents:

El premi Montserrat Roig al periodisme social ha estat per al documental La Gemma té un pla, emès al programa Sense Ficció, de TV3, i dirigit per Arantza Diez, per la força narrativa i perquè aconsegueix commoure i transmetre emocions alhora que acosta el tema de l’emigració.

El segon premi al periodisme social ha estat per al programa Bàsics: l’emergència d’habitatge a Barcelona en 12 històries, de Betevé, per la manera d’abordar aquest tema des de diferents perspectives.

L’Associació Publicitarios Implicados ha rebut el premi Montserrat Roig a la comunicació social per la campanya “D’utopia a referent” perquè, a més de l’interès del projecte, el treball té el valor addicional de fer-se des de l’altruisme.

El segon premi de comunicació social ha estat pel projecte “N’hem de parlar, parlar i tornar a parlar”, de Maria Escala, una campanya ben feta, clara i senzilla, que explica molt bé com cal actuar davant una intenció de suïcidi.

Els premis Montserrat Roig a la promoció de la investigació periodística en l’àmbit del benestar social a la ciutat han estat per a dos projectes que s’hauran de desenvolupar en els propers mesos:

    • “De qui són els pisos a Barcelona”, de la cooperativa Crític, una investigació sobre la propietat de l’habitatge a la ciutat, de la qual es valora que disposa d’un projecte sòlid i coherent, amb una primera part de la informació ja recollida i treballada.
    • “Cuidar la mort”, un projecte de Núria Gebellí, Anna Celma, Estel·la Marcos i Meritxell Rigol que explorarà com les condicions legals, empresarials, institucionals i socials en què s’ha de gestionar la mort dificulten la cura de les persones que viuen una pèrdua.

El premi especial del jurat, un reconeixement especial a un projecte marcat per la sensibilitat, el rigor i el compromís, s’ha atorgat al diari digital 5W per la seva trajectòria, la publicació de treballs de molta qualitat i l’eficiència de la difusió web.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat