Documentos temáticos

El MIMAL (Monitoratge Intel·ligent del Moviment per a l’Autonomia amb Localitzador) és un dispositiu de geolocalització vinculat l Servei de Teleassistència Municipal que permet conèixer la posició de la persona usuària en cas d’emergència o desorientació fora del domicili, les 24 hores del dia tots els dies de l’any.

Año del documento:
2023

La Associación SomSeniors, con la colaboración del Departamento de Promoción de las Personas Mayores, ha elaborado este documento con información teoricopráctica y recomendaciones para combatir el edadismo hacia las personas mayores.

Año del documento:
2023

Informació sobre recursos que intervenen en diferents aspectes: xarxa social, bretxa digital, salut i cures, suport al dol, activitat física, oci, salut mental, mobilitat, coneixement de l’entorn i prevenció del suïcidi.

Año del documento:
2023

Información sobre recursos que intervienen en diferentes aspectos: red social, brecha digital, salud y cuidados, apoyo al duelo, actividad física, ocio, salud mental, movilidad, conocimiento del entorno y prevención del suicidio.

Año del documento:
2023

Guia elaborada en el marc de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.

Año del documento:
2023

Guía elaborada en el marco de la Estrategia municipal contra la soledad 2020-2030.

Año del documento:
2023

Guide produced within the framework of the Municipal Strategy Against Loneliness 2020-2030

Año del documento:
2023

L’Associació SomSeniors, amb la col·laboració del Departament de Promoció de les Persones Grans, ha elaborat aquest document amb informació teoricopràctica i
recomanacions per combatre l’edatisme vers les persones grans.

Año del documento:
2023

L’Ajuntament de Barcelona promou un conjunt de programes, equipaments i serveis adreçats a les persones grans. El present catàleg, inclòs a "l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment", és un recull d’aquestes polítiques d’atenció social, prevenció i promoció, desenvolupades principalment per l’Àrea de Drets Socials.

Año del documento:
2019

Vincles BCN és un servei d'innovació social que vol reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar a través de les noves tecnologies.

Año del documento:
2019

Vincles BCN es un servicio de innovación social que quiere reforzar las relaciones sociales de las personas mayores que se sienten solas y mejorar su bienestar a través de las nuevas tecnologías.

Año del documento:
2019

Aquest document està pensat per a ser utilitzat com a text de referència i consulta però també com a eina pràctica de treball en xarxa entre els serveis socials bàsics municipals i el Consorci de Salut de la ciutat de Barcelona. Respon, doncs, a la necessitat d’adequar el treball conjunt entre els dos sistemes en l’abordatge de casos de maltractament a les persones grans a la ciutat i es fa des d’un enfocament que promou el bon tracte, la prevenció, la detecció i l’atenció a les persones grans que pateixen situacions de vulnerabilitat i maltractament.

Año del documento:
2018

L’objectiu del document és servir de guia per la preparació de cinefòrums per tractar el tema de l’homosexualitat amb la gent gran als Casals i altres entitats i entorns de persones grans.

Año del documento:
Sense determinar

El bon tracte a les persones grans és la filosofia que emmarca aquest nou Protocol. Contempla els valors de respecte, dignitat i reconeixement de les necessitats de les persones grans des d'una mirada positiva de la vellesa en totes les fases de l'actuació dels i les professionals.

Año del documento:
Sense determinar

Aquest protocol d'actuació contra els maltractaments a les persones grans és una eina concreta per utilitzar-la en la pràctica professional i institucional, en els establiments residencials, els centres d'atenció primària, els serveis a domicili i els serveis d'acompanyament, entre altres.

Año del documento:
Sense determinar

La Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans és una eina que té la finalitat d'ajudar als professionals dels serveis socials en les seves actuacions per front a aquesta problemàtica. És un instrument que permet aprofundir en el coneixement dels maltractaments a la gent gran.

Año del documento:
Sense determinar

La guia neix com a instrument de consulta, eminentment pràctica, amb l'objectiu d'oferir recolzament a la feina diària de les famílies, amb l'ànim d'ajudar-les a cuidar millor als seus familiars i cuidar-se a ells mateixos.

Año del documento:
Sense determinar

Aquest document és una valuosa eina per a totes aquestes famílies que, de manera anònima, duen a terme la seva tasca cuidadora dia a dia, amb *encomiable abnegació i dignitat. Document creat per l'Ayuntament de Madrid en castellà.

Año del documento:
Sense determinar
Ayuntamiento de BarcelonaÁrea de Derechos Sociales, Cultura, Educación y Ciclos de VidaContactaAviso legal Accessibilidad