PIREP: Programa d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics

La Gerència de Serveis Generals obté les ajudes del PIREP Local en una de les seves actuacions.

..
09/11/2023 - 15:21 h

El Programa d´Impuls a la Rehabilitació d´Edificis Públics d’entitats locals (PIREP Locals) persegueix la rehabilitació sostenible del parc públic institucional fins aconseguir edificis de qualitat, d’alta eficiència energètica i descarbonitzats al 2050. A més a més de millorar carències importants relatives a qüestions d’habitabilitat com poden ser el confort acústic, la mala qualitat de l’aire, problemes d’accessibilitat, etc.

L’Ordre TMA/178/2022, de 28 de febrer, aprova les bases reguladores de la concessió d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública i la convocatòria per a la presentació de sol·licituds pel procediment de concurrència competitiva en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Aquesta convocatòria consta de 600 milions d’euros (finançats a través dels fons NextGeneration EU), i es divideix en dues línies dirigides a entitats locals. Independentment de la seva població per reduir, al menys, un 30% el consum d’energia primària no renovable i potenciar l’habitabilitat, millorant, per exemple, l’accessibilitat física, cognitiva i sensorial dels immobles, el manteniment i la sostenibilitat ambiental de tot tipus d’edificis d’ús públic.

Des de la Gerència de Serveis Generals es van presentar dues actuacions referenciades a la Línia 2. Una d’elles ha estat subvencionada gairebé amb el total de l’import sol·licitat, 2.087.040,04 euros. Aquesta actuació consisteix en la Reforma Integral dels Pavellons 3 i 4 del Recinte del Palau de Pedralbes, amb un pressupost inicial de 4.78.298,94 euros.