Aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és diferent als anteriors. Aviat farà un any que vivim en un context excepcional, que ens ha deixat en un estat d’emergència sanitària, social i econòmica. La pandèmia, a més, ha visibilitzat de cop la necessitat de posar la vida i les cures al centre, tal com des dels feminismes reivindiquem des de fa dècades. I malauradament ho ha fet amb un sotrac d’escala mundial en el qual encara vivim.

L’emergència d’aquesta necessitat de les cures, com a element imprescindible i irreemplaçable per sostenir les vides, s’ha evidenciat en el moment en el qual en l’esfera privada les cures van passar a ser la nostra principal ocupació, i en l’esfera pública els serveis sanitaris, socials, educatius, etc, van esdevenir serveis essencials. És a dir, essencials per a la vida.

Amb la intenció de donar aquesta importància vital a les cures, enguany la XXXV edició del premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany duu per lema “24 hores al dia, 365 dies l’any - Democratitzem les cures”, amb l’objectiu de premiar projectes amb perspectiva de gènere, interseccional i de justícia social, que posin en el centre el treball de cures, promovent la coresponsabilitat social i comunitària, la reducció de les desigualtats i l’empoderament i la participació política de les dones.

I al Districte de l’Eixample, com cada any, commemorarem el 8 de març amb propostes i activitats programades amb les entitats i els equipaments dels barris. Del 25 de febrer al 30 de març podreu gaudir d’un programa adaptat a les circumstàncies, presencial i en streaming, amb propostes culturals i artístiques emmarcades en el feminisme, la reivindicació dels drets de les dones i la centralitat de les cures.

Us convidem a participar-hi!

Jordi Martí Grau
Regidor del Districte de l’Eixample

Acte central del Consell de les Dones de l'Eixample

Retransmissió en directe amb subtitulació pel canal de Youtube del Districte de l'Eixample. Si voleu assistir presencialment a l'acte i necessiteu interpretació en llengua de signes cal que envieu un correu per sol·licitar-ho a: donacanco@gmail.com abans de l'11 de març. Al matí es podrà seguir la taula rodona 'Com sostenim la vida dels barris? Experiències i reflexions des d’allò públic, solidari i comunitari”. A la tarda hi haurà els parlaments, la presentació d'una guia contra la violència masclista, teatre i concert.

TEDxEixampleSalon Coeducació amb l'escriptora Gemma Lienas

Una invitació a qüestionar els rols i estereotips de gènere, educar en la igualtat, generar relacions més justes i combatre d’arrel les violències masclistes o envers el col·lectiu LGTBI.

Donem visibilitat a les persones que des de sempre ens han cuidat!

Apuntat al Challenge #8MPeraunaCuraDigna.Una iniciativa que ens convida a aportar idees, pensaments i opinions sobre les cures.

Agenda

Sense resultats