Endinseu-vos en el districte i els barris i gaudiu dels seus atractius.

Descobriu i aprofiteu tot el que el districte us ofereix: espais urbans, patrimoni cultural i arquitectònic, espais naturals, museus, oci i lleure, centres d’estudi, propostes per anar a comprar o fer esport i moltes coses més.

A més, al web de Barcelona, podreu consultar tots els punts d’interès de la ciutat.

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa

    Rutes

    Antiga Esquerra.La ciutat sense límits. EL PLA CERDÀ.

    A mitjan segle XIX, Barcelona s’ofegava dins les seves muralles. La ciutat necessitava créixer, escamparse pels camps que l’envoltaven. Per fer-ho d’una manera racional, Ildefons Cerdà creà el Pla de Reforma i Eixample de Barcelona, que es basava en el traçat de carrers amples i d’espais verds. L’enginyer va dissenyar una quadrícula on imperava una geometria estricta de carrers paral·lels i perpendiculars, només trencada per les grans avingudes que travessaven la trama en diagonal. L’Esquerra de l’Eixample és l’exemple més evident del Pla Cerdà.

    Nova Esquerra, la Barcelona del pensament

    En aquesta ruta, el coneixement i la vocació de servei de l’arquitectura civil dona la mà a la cultura. Biblioteques, centres cívics, edificis modernistes singulars, monuments històrics o importants espais dedicats a la recerca i la innovació científica... Tots ells, diferents punts que ens conviden a descobrir l’altra cara del barri.

    Rutes Fort Pienc

    El barri del Fort Pienc creix en una part del pla de Barcelona que històricament va ser poc poblada, situada terra endins. Per aquí es creuaven alguns dels camins més importants que connectaven Barcelona amb el món, com és el camí a Montcada, que unia el pla amb el Vallès, Girona i França. També hi passava el Rec Comtal, subministrador d’aigua dolça a la ciutat, i la carretera d’Horta, que portava cap a Collserola. Per aquest motiu, després de la caiguda de Barcelona el 1714, el capità general de l’exèrcit borbònic Francesco Pio di Savoia va ordenar el 1715 aixecar-hi la fortalesa de Fort Pio, origen del nom del barri