Repertori:

Johan de Meij:  The Painted Bird  (2020) 11’ – Estrena nacional

George Gershwin:  Rhapsody in Blue  (1924) 18’

Serguei Prokófiev:  L’any 1941 , op. 90 (1941) 15’ – Estrena mundial de la versió per a banda

Johan de Meij:  Libros olvidados  (basat en L’ombra del vent de Carlos Ruiz Zafón) 15’ – Obra d’encàrrec, estrena mundial

Artistes:

Banda Municipal de Barcelona (BMB)

Judith Jáuregui, piano

José R. Pascual-Vilaplana i Johan de Meij, direcció

Programa:

Una altra de les grans cites de la temporada de la BMB és aquest concert que presenta dues primeres audicions i una estrena i que gira al voltant de la música del compositor Johan de Meij, també convidat a dirigir.

El neerlandès fa sonar per primera vegada a Barcelona The Painted Bird, basada en la novel·la de Jerzy Kosinski, que explica la terrible història d’un nen jueu durant la Segona Guerra Mundial. També s’inspira en un llibre El libro olvidado, estrena encàrrec de la banda, que el compositor ha basat en L’ombra del vent de l’escriptor Carlos Ruiz Zafón.

Completen el programa dues obres més: la famosíssima Rhapsody in Blue de George Gershwin, que comptarà amb la pianista Judith Jáuregui, i L’any 1941 de Serguei Prokófiev, que per primera vegada s’interpreta en la versió per a banda. Aquesta dramàtica suite porta el nom de l’any en què el compositor –juntament amb altres col·legues– va ser evacuat de la Unió soviètica en ser atacada per l’Alemanya nazi.

Horaris

L'Auditori de Barcelona - Sala 1 Pau Casals

Adreça:
Carrer de Lepant, 150
Districte:
Eixample
Barri:
el Fort Pienc
Població:
Barcelona