El parc, espaiós i assolellat, és una peça notable de land art que s'organitza a redós d'una gran escultura de ceràmica blava situada al mig d'un parterre de gespa gegant. Una combinació d'art i natura única a Barcelona pel maridatge entre jardineria, arbres i ceràmica.

No es pot descriure aquest parc sense parlar de l’art que conté. L’entrada principal pel carrer dels Almogàvers està flanquejada per dues parets altíssimes de ceràmica blanca, que delimiten els llargs talussos, molt suaus i sembrats de gespa, que hi ha a banda i banda. Constitueixen una talaia per contemplar amb perspectiva el conjunt de l’espai.
Uns petits caminets fets amb travesses de fusta faciliten l’ascens. La ceràmica es repeteix a les dues escultures que determinen l’organització del parc i que n’esdevenen protagonistes indiscutibles. Prop de l’edifici de l’antiga estació de ferrocarril que li dóna nom, s’estén damunt la gespa un gran llenç de ceràmica blava. És el Cel caigut. Més enllà, tocant al pont del carrer de Sardenya, on finalitza aquesta primera part del parc (val la pena pujar-hi per veure les escultures), s’enfonsa l’Espiral arbrada, plena a vessar de til·lers.

Accessibilitat per a les persones amb discapacitat

Titularitat:
Centre públic

Horaris

Adreça:
C Nàpols, 70
Districte:
Eixample
Barri:
El Fort Pienc
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona