La mentida és utilitzada diàriament com un poderós actiu social i polític i la línia que separa la farsa de la realitat és cada vegada més fina. Des de polítics que construeixen la seva popularitat mentint a falsos gurus que fan de l’engany i la manipulació una manera de viure. Per què la impostura té milers de seguidors? Quines en són les conseqüències? En un moment en què tenir èxit és esdevenir viral i la nostra autopercepció està cada vegada més lligada a la validació aliena, quin paper juga la impostura en la construcció de la nostra identitat? És possible mostrar-nos tal com som?

Des del seu debut amb Dientes blancos (Salamandra, 2001) a l’edat de 24 anys, Zadie Smith és aclamada com una de les grans escriptores contemporànies. En la seva obra, l’autora fa ús d’una escriptura enginyosa, incisiva i irònica per explorar les contradiccions de la condició humana amb el colonialisme britànic sempre de fons. En aquesta conversa amb Miquel Missé arran de la seva última novel·la, Smith indaga entorn la fragilitat de la noció de veritat.

Aquesta activitat forma part de les sessions "Xerrades per a estudiants de secundària" del CCCB i cal inscripció prèvia.

Horaris

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona