Acte central del 25N a l'Eixample amb la participació de les entitats de dones

16/11/2020 - 10:28 h

Un any més, el Districte de l'Eixample celebra el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb un acte central organitzat pel Consell de Dones en què s'ha donat lectura al Manifest unitari per part de dones d'orígens diversos.

En el manifest d’aquest anys s’exposa que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes”i que els darrers mesos “han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. El text s’adreça també als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”.

En la presentació de l’acte, el regidor del Districte, Jordi Martí Grau, va destacar que en moments de crisi les desigualtats s’accentuen. “Per això hem de posar en relleu la perspectiva de gènere”, remarcant que durant la pandèmia s’han disparat les demandes a l’Ajuntament de dones que han patit aquest tipus de violències. Eduard Corbella, conseller de Feminismes i LGTBI, va agrair la tasca de les entitats que treballen en l’àmbit de la violència masclista i va fer menció especialment al ciberassetjament, que centra enguany la campanya municipal del 25N.

Durant l’acte, que es podia seguir en directe a través del canal Youtube del Districte, la Cia. Llavors va interpretar l’obra de producció pròpia Et crec i es van projectar vídeos de la coral #Metoo i d’altres entitats de dones del Districte.

Finalment, es van projectar dos vídeos realitzats pels Punts Lila de l’Eixample i el vídeo-resum del #Challenge25NEixample, un repte que demanava utilitzar com a llenç de reivindicacions feministes una mascareta usada.