En marxa 42 Barcelona, el campus de programació més innovador

16/12/2020 - 14:39 h

El segon semestre del 2021 obrirà 42 Barcelona, el campus de programació més innovador del món, al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, amb un espai de 1.622 metres quadrats i capacitat per a 600 estudiants. El model 42 té més de vint campus arreu del món, en els quals forma els professionals digitals del futur per a un mercat laboral canviant. Aquest campus es posa en marxa gràcies a la iniciativa de Fundació Telefònica en col·laboració amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i amb l’Ajuntament a través de Barcelona Activa.

Per ser admès al campus 42 Barcelona no es necessiten coneixements tècnics previs ni titulació de cap mena, i és gratuït. S’ha de tenir més de 18 anys, ganes d’aprendre, actitud i perseverança. Per accedir caldrà superar dues fases:

  • un test d’inscripció en línia
  • un període presencial de 26 dies

Amb 42 Barcelona es vol donar resposta a les necessitats del mercat laboral i preparar la societat per formar futurs programadors i professionals digitals qualificats a la ciutat i captar talent tecnològic.

A Barcelona, entre el 2017 i el 2019 la demanda de perfils digitals s’ha incrementat un 80%, i l’oferta un 30%. A més, tot i la crisi causada per la covid-19, en el sector de la informació i les comunicacions han augmentat els llocs de treball amb un creixement interanual de l’1,6% durant aquest tercer trimestre.

El model 42

L’escola 42 es va fundar el 2013 a París, quan la indústria de la tecnologia informàtica es va veure afectada per una gran manca de programadors. Ara es troba a més de vint països, com Bèlgica, el Marroc, Finlàndia, Rússia, el Brasil o el Japó.

Aquest model ofereix oportunitats laborals en tecnologies com la ciberseguretat, les dades massives, la intel·ligència artificial, la cadena de blocs o la internet de les coses, entre altres, a través d’un mètode basat en l’aprenentatge entre iguals, la ludificació i l’autoaprenentatge. A més, prepara l’estudiant en aptituds i competències transversals com l’esforç, la tolerància a la frustració, la capacitat de superació, la resolució de problemes, la flexibilitat cognitiva o el treball en equip.

 

Més informació