Cribratges a l'Esquerra de l'Eixample per detectar contagis de COVID-19

28/12/2020 - 11:49 h

Continuen els cribratges intensius a diferents barris de Barcelona per detectar possibles contagis de la covid-19 en població asimptomàtica d'entre 18 i 59 anys. A l'Esquerra de l'Eixample es faran els dies 28, 29 i 30 de desembre de 15 a 19 h, a l'Espai Gent Gran Montserrat Olivella (c. Calàbria, 260). Per necessitats de manteniment de l'espai, s'han anul·lat els cribatges als jardins d'Helena Maseras els dos últims dies.

Les prova diagnòstica és gratuïta, no cal demanar cita prèvia i per realitzar-la serà necessari facilitar un document identificatiu, un telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats es podran consultar en un termini de 24 a 72 h en la web La Meva Salut, a la qual cal donar-se d’alta si encara no s’ha fet.

Els cribratges es realitzen a persones entre els 18 i 59 anys i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona -que desplegarà agents d’informació per mirar de gestionar cues que es puguin produir-, de l’Institut Català de la Salut, del Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, de centres d’atenció primària i dels hospitals Vall d’Hebron, Hospital del Mar i Hospital de Sant Pau.

Punt de cribatge

    • Nova i Antiga Esquerra de l’Eixample | Espai de Gent Gran Montserrat Olivella (c. Calàbria, 260).
    • Dies:  28, 29 i 30 de desembre
    • Horari: de 15 a 19 h

Aquests cribratges tenen la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Més informació