La Cavalcada dels Tres Tombs s'ajorna al mes de juliol

11/01/2021 - 13:49 h

El cicle festiu de Sant Antoni es queda aquest hivern sense un dels seus actes principals: la 196a Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni, catalogada com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Enguany, a causa de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, la cavalcada ha estat suspesa en la seva data tradicional, al voltant de la festa del patró del barri, i s'ajorna al mes de juliol, coincidint amb les noves dates de la Festa Major. L'acte havia que havia de substituir la cavalcada, una exposició de carros i carruatges a la ronda de Sant Antoni, també s'ha anul·lat finalment.

La festa estava preparada per a poder-se celebrar en una versió compatible amb la situació actual, amb exposicions, xerrades i actes amb aforament limitat. Tot i això, des de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona (formada per l’Arca de Noè, l’Ass. de Veïns de Sant Antoni, la Germandat de Sant Antoni i Sant Antoni Comerç) s’ha vist la necessitat de canviar les dates de les activitats.

Els cavalls, ases i someres s’hauran d’esperar fins al mes de juliol per a tornar a desfilar, si la situació sanitària ho permet. Però per mantenir la festa ben viva, enguany s’ha reinventat adaptada a les circumstàncies. Es presenta com a novetat el Joc de Sant Antoni i el Dimoni, de caràcter interactiu i pensat per a jugar-hi a l’ordinador, la tauleta o el mòbil. Pretén acostar les tradicions del cicle festiu de Sant Antoni de la nostra ciutat a tota la família.

El recapte per a l’ong De Veí a Veí i la Trobada amb els Banderers Infantils, un acte que impulsa la Federació dels Tres tombs per assegurar la continuïtat de la festa, també s’han traslladat al mes de juliol.