La Fundació Escola Vicenciana ha decidit donar aquest pas per a mantenir la preferència en l’acció educativa als col·lectius d’infants amb més necessitats educatives. La Fundació i el Consorci d’Educació han signat un acord pel lloguer dels equipaments. La plantilla que forma part en l’actualitat dels centres, 96 docents i personal d’administració i serveis (PAS), i també 1.049 alumnes, passaran a formar part de la xarxa pública. El Consorci d’Educació es reunirà la setmana vinent amb la comunitat educativa de cadascun dels centres per tal d’explicar com serà la seva integració a la xarxa pública a partir del curs 2021-2022.
També s’ha previst una sèrie d’actuacions d’obres de reforma i millora. Les actuacions es faran preferiblement en períodes no lectius, i en tot cas, seran compatibles amb l’activitat educativa en cas que les obres es facin fora de les vacances escolars. La inversió del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de Barcelona, que assumeixen al 50%, està pressupostada en 1.553.400 € en els propers dos anys.
Incorporació a l’empara del Decret Llei 10/2019 del maig
La Fundació Escola Vicenciana ha decidit el pas dels seus centres educatius a la xarxa pública en l’empara de la iniciativa del Decret Llei 10/2019 del 28 de maig, del procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat, que obre la porta al canvi de titularitat d’escoles concertades a públiques.
Aquesta serà la segona ocasió en què un centre concertat amb alumnat s’incorpora a la xarxa pública a Barcelona, després que en el curs 2020-2021 ho fes el Col·legi Immaculada Concepció, actualment l’Institut Escola Eixample.
Els centres
- L’Escola Marillac (C/ Sicília, 249), que serà l’Institut Escola Sicília: ofereix una línia de primer i segon cicle d’infantil, primària i secundària obligatòria, amb 286 alumnes matriculats al curs actual. El pressupost per a les reformes i millores durant els propers anys és de 509.800 euros.
- L’Escola Sagrada Família (C/ Comte d’Urgell, 262), que serà l’Institut Escola Londres: disposa actualment de dues línies de segon cicle d’infantil, de primària i secundària obligatòria, amb 544 alumnes matriculats. El pressupost per a les reformes i millores durant els propers anys és de 481.600 euros.
- L’Escola Sagrat Cor (C/ Aldana, 1), que serà l’Escola Aldana: ofereix una línia de segon cicle d’infantil i de primària, per a un total de 217 alumnes matriculats. El pressupost per a les reformes i millores durant els propers anys és de 492.000 euros.