Inversió de més de 3 milions per a projectes de proximitat a l'Eixample

24/02/2021 - 11:51 h

Seguint amb l’acord pressupostari signat pels partits del Govern de la ciutat i el grup municipal d’ERC, s’ha concretat el desenvolupament d’un fons d’inversió de 30 milions d’euros destinat a projectes de proximitat a tots els districtes de la ciutat. Durant el 2021, s’executaran un total de 83 actuacions d’impacte directe en la ciutadania, amb un èmfasi especial en la millora de l’espai urbà i el reforç dels serveis socials i d’atenció.

S’ha decidit que es destinaran dos milions per districte i els deu restants es distribuiran seguint criteris de població i de renda. La concreció dels projectes s’ha treballat les darreres setmanes amb la participació dels consellers i conselleres de districte dels tres grups municipals.

Inversions

Així, a l’Eixample es destinaran 3.115.000 €, la major part en dos projectes: l’Espai Veïnal de Sant Antoni (1.200.000 €) i l’Àrea d’Esbarjo de Gossos de l’Estació del Nord (1.100.000 €).

El primer projecte és l’adequació d’un espai a la planta soterrani 1 del Mercat de Sant Antoni com a local d’ús veïnal.  La nova àrea de gossos transformarà en un àrea de gossos la part del parc de l’Estació del Nord que es troba entre el pont de Sardenya, el pont de Marina i l’Arxiu de la Corona d’Aragó. S’obren dues noves entrades al parc i es millora l’accessibilitat mitjançant l’atalussament de les terres, delimitació de parterres i la traça de nous camins.

Altres projectes són la pacificació dels entorns de quatre centres educatius (220.000 €),  la realització d’informes previs de consolidació estructural  del Taller Masriera (45.000 €) i d’habitabilitat provisional de l’espai per a ús associatiu (80.000 €). Redactar l’avantprojecte del primer Espai Jove del Districte de l’Eixample, ubicat al carrer de Cartagena, 166 a l’antiga Fàbrica del Sucre, costarà  100.000 €. Tindrà una sala de concerts, un espai per a projectes d’educació en el lleure i el programa d’Espai Jove del Districte.

També s’invertiran 70.000 € en l’ampliació de mòduls per fer una sala polivalent per als equips esportius del CEM Fort Pienc i 300.000 € en l’adequació i sanejament de les terres dels Jardins de Germanetes.

Comissió de seguiment dels projectes

L’acord permet reforçar també els serveis socials i d’atenció, amb actuacions concretes per fer front a l’emergència social i d’habitatge, un suport directe al teixit productiu i l’ocupació i projectes per fomentar l’activitat econòmica.

Tots els projectes hauran de ser aprovats pels tres grups municipals que subscriuen l’acord i s’hauran d’executar durant el 2021. Una comissió de seguiment, que es reunirà cada dos mesos, en farà el seguiment.