Reparació d'una canalització al Paral·lel

24/02/2021 - 20:09 h

Fins al 26 de març, la companyia de gas Nedgia repara una canalització a l'inici de l'avinguda del Paral·lel, a tocar de la plaça d'Espanya, amb afectació a voreres, carrils bus i un carril de serveis.

Per solucionar una avaria a la xarxa de distribució de gas natural, la companyia està renovant la canalització que creua el Paral·lel a tocar de la plaça d’Espanya. S’obriran rases a banda i banda de l’avinguda: primer a la vorera sud, la que queda davant de la Fira de Barcelona (av. Paral·lel, 203), i després a la del davant del gual de la comissaria dels Mossos d’Esquadra (av. Paral·lel, 206). A la banda de Fira de Barcelona ja s’ha fet una excavació per dur a terme la cala que ha permès detectar l’avaria. Això ha obligat a traslladar uns metres una de les parades d’autobús que hi ha a la zona.

Fins al 19 de març, se seguirà treballant al cantó sud i, a més de la rasa a la vorera, en un tram d’entre 20 i 30 metres s’ocuparà el carril bus en sentit mar. Davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, els treballs començaran una mica més tard i s’allargaran fins al 26 de març. En aquest cas, a més de la vorera, s’ocuparà el cordó d’estacionament de vehicles policials i un dels dos carrils bus que arriba fins a la plaça d’Espanya. Tant en una banda com a l’altra, a la vorera quedarà prou espai lliure per als pas de vianants.

En un altre sector de la plaça d’Espanya, entre el carrer de Tarragona i la Gran Via de les Corts Catalanes, continuen les obres de millora de l’accessibilitat de les estacions de metro (L1 i L3). En la fase 1 d’aquestes obres, que durarà fins a l’estiu, està ocupada la vorera de davant de les Arenas i hi ha una reducció a cinc carrils de la rotonda en aquest punt.