El Reparatruck torna a l'Eixample per ajudar-te a autoreparar aparells

25/03/2021 - 19:03 h

El model de consum actual, basat en productes d’un sol ús, no és eficient perquè té un alt impacte climàtic, ambiental i social, i no té en compte els límits finits del planeta. Entre els reptes més rellevants que Barcelona ha d’afrontar com a ciutat, hi ha el d’assolir l’objectiu de residu zero. I això es basa en responsabilitzar tothom de la prevenció i la reutilització de residus i el reciclatge.

L’Ajuntament de Barcelona, amb un ferm compromís amb l’emergència climàtica, té previst impulsar un canvi progressiu cap a una ciutat més saludable, incidint en el model de gestió dels residus. La generació de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) creix any rere any i té un impacte ambiental important. Sovint contenen substàncies perilloses per al medi, que poden contaminar sòls i aigües subterrànies, i per a la salut de les persones, així com materials que són escassos a la natura i que tenen un alt valor econòmic. Per això, és important allargar la vida útil d’aquests aparells tant com sigui possible, i al final de la vida útil portar-los als punts verds per gestionar-los correctament.

El Reparatruck és un servei mòbil d’autoreparació d’aparells que s’ha posat en marxa a Barcelona i que ofereix tallers de reparació d’electrodomèstics. L’objectiu és conscienciar de que cal allargar la durabilitat d’aquests aparells.

És imprescindible reservar una plaça trucant al 936 854 434.

A l’Eixample el servei s’instal·larà a la cruïlla del carrer Comte Borrell amb Tamarit (al costat del Punt Verd), de 16.30 a 19.30 hores els dies:

  • 18 de març
  • 8 i 22 d’abril
  • 6 i 20 de maig
  • 3 i 17 de juny