Precintem la botiga d’animals “Bitxets” per venda d'animals malalts

17/03/2021 - 15:39 h

El districte de l’Eixample notifica l’ordre de cessament de l’activitat d’aquesta botiga, situada al carrer Castillejos, on al desembre ja es van intervenir 33 cadells malalts. En el transcurs d’aquesta segona inspecció s’han trobat novament animals a la venda malalts i animals en situació d'irregularitat documental.

El Districte, la Guàrdia Urbana i el Departament de Protecció d’Animals es va personar a la botiga per notificar l’ordre de cessament de l’activitat, fruït de l’expedient iniciat al desembre quan una primera inspecció anterior va permetre localitzar 33 cadells malalts. S’ha comprovat que novament hi havia animals a la venda malalts i animals en situació d’irregularitat documental i per aquest motiu s’ha procedit al precinte cautelar i a la intervenció de quatre cadells:

–  dos animals han donat positius al test de Giardias (un dels quals compartint box amb un altre cadell).

–  dos dels gossos no constaven registrats d’entrada  al Llibre de Registre.

–  hi havia errors en les dates de les vacunacions de 2 cartilles.

També es van poder detectar altres irregularitats a la botiga, com l’existència d’instal·lacions no aptes, l’incompliment d’obligacions documentals importants com ara disposar de les factures de compra dels animals o bé irregularitats en el registre de les entrades d’animals al Llibre Oficial de Registre.

33 gossos intervinguts al desembre

El passat 3 de desembre, tècniques del Departament de Protecció d’Animals I agents de la UREP de la Guàrdia Urbana van localitzar 33 gossos malalts en el transcurs d’una inspecció administrativa en aquesta botiga. La inspecció es va realitzar arran de les denúncies rebudes a l’Oficina de Protecció dels Animals per presumptes irregularitats relacionades amb les condicions de salut dels animals que es venien a l’establiment.

Els animals intervinguts presentaven símptomes compatibles amb  parvovirosi (una malaltia potencialment mortal i contagiosa, molt freqüent en gossos que no han estat correctament vacunats durant les primeres etapes del seu desenvolupament), Brom (malaltia infecto contagiosa molt greu), coronavirus caní, tos de les gosseres, lesions dèrmiques (produïdes per fongs i sarna demodècica) i Giardiasi (malaltia diarreica ocasionada per Giardia intestinals).

Es van localitzar animals malalts en un espai il·legal de la botiga, en pèssimes condicions higièniques i de salut. Ni la sala de quarantena ni els boxes dels animals a la venda no comptaven  amb les condicions higièniques escaients per evitar la transmissió de malalties dels animals allotjats.