Sant Antoni tindrà contenidors de brossa orgànica intel·ligents aquest 2021

23/03/2021 - 14:28 h

L'Ajuntament de Barcelona instal·larà els primers contenidors intel·ligents de recollida selectiva de residus orgànics aquest any al barri de Sant Antoni. Funcionaran mitjançant un identificador -una targeta, el mòbil o un clauer-, que obriran el contenidor i enviaran informació a una plataforma de gestió. L'usuari podrà consultar en aquesta web la seva activitat.

La implantació dels nous contenidors selectius intel·ligents es farà en paral·lel a l’inici de la recollida de residus porta a porta, que s’instaurarà els propers mesos al mateix barri de Sant Antoni, i també a Horta i a Sant Andreu del Palomar.

Els contenidors intel·ligents són una de les grans novetats de la contracta del servei de neteja i recollida de residus, que s’aprova aquest divendres 26 de març en el ple municipal i que s’han presentat ja en roda de premsa amb l’Alcaldessa Ada Colau i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia.

Badia va explicar en roda de premsa que l’aposta prioritària de l’Ajuntament de Barcelona en la recollida d’escombraries amb bosses identificades per a cada llar i només en algunes fraccions puntuals s’utilitzarà el contenidor intel·ligent. “Si volem arribar als objectius que ens marca la UE, el millor és el porta a porta”.

Roda de premsa.