Aquest homenatge prioritza la documentació i els materials que Enric Miralles va realitzar en vida, alguns d’inèdits, i que surten per primera vegada de l’arxiu. El programa s’estén per diferents espais de la ciutat que poden visitar-se en diversos moments de l’any i són accessibles per a tots els públics.
- Saló del Tinell. S’hi exposa “Miralles. A quarts de quatre…”, centrada en quatre projectes construïts i referents de l’arquitectura moderna europea i que representen una fita en la seva vida: el Parc Cementiri d’Igualada (1985-1991), el Pavelló de Bàsquet d’Osca (1994), el Mercat de Santa Caterina (1997) i el Nou Parlament d’Escòcia a Edimburg (2004).
- Centre d’Arts Santa Mònica. S’hi exposa “Miralles. Photos & Collages”, amb els fotomuntatges i collages de viatges familiars i professionals.
- Fundació Enric Miralles. S’hi exposa “Miralles. To be continued…”, on es mostra el treball que va fer durant els últims vint anys al seu estudi Miralles Tagliabue EMBT amb una selecció de maquetes, esbossos, fotografies i correspondència.
- Disseny Hub. S’hi exposa “Miralles. Perpettum Mobile”, on es mostra el seu treball com a dissenyador amb mobiliari i objectes inèdits i plànols, dibuixos i croquis dels projectes que es mostren conjuntament per primera vegada.
- Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). S’hi realitza el cicle de conferències públiques “Miralles. Converses”, en les quals intervindran diferents personatges, mestres, socis professionals, col·laboradors i amics que el van conèixer personalment i professionalment.
- Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSAB). S’hi organitza l’exposició “Miralles. A l’escola”, on es mostra la seva tasca acadèmica com a docent, per exemple, quan va ser professor titular de l’ETSAB o quan va ser professor a la Universitat de Harvard.
Durant l’any hi haurà noves exposicions i presentacions que se sumaran als esdeveniments emmarcats en l’homenatge a l’arquitecte.
Les activitats de “Miralles” les comissarien Benedetta Tagliabue (Miralles Tagliabue EMBT) i Joan Roig i Duran (Batlle i Roig) i les organitza la Fundació Enric Miralles, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Presidència, Cultura i Territori i Sostenibilitat, en col·laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSAB), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’estudi d’arquitectura Miralles Tagliabue EMBT.