El Ple aprova atorgar les medalles d'honor a Hèlia Dones i l'activista veïnal Irene Beltrán

07/05/2021 - 11:14 h

En el seu informe, el regidor Jordi Martí ha fet un ràpid repàs dels projectes que s'han posat en marxa durant aquests últims dos anys en un moment sanitari, polític i socioeconòmic complicat. Martí també ha informat de la suspensió de llicències per a instal·lar nous establiments de degustació i tambe dels establiments de plats preparats i els obradors/cuines industrials sense venda al públic en el marc del programa Superilles de l’Eixample.

El regidor ha remarcat que el govern municipal ha treballat bàsicament en tres grans àmbits: emergència climàtica, emergència social i la recuperació de l’economia. Entre aquests ha destacat, entre altres, el gran acord amb la Generalitat de Catalunya per tirar endavant el tramvia de la Diagonal, els eixos verds, el projecte Protegim escoles, el creixement dels ajuts socials, l’increment de la xarxa pública d’educació -amb 100 places més de P3 a l’escola pública el curs 2021-2022-, l’impuls a l’estratègia contra la soletat, els ajuts a les pimes, el bonus cultura, la creació d’un mercat web, els plans d’usos que regulen activitats comercials… Un repàs telegràfic que també ha realitzat barri a barri.

Medalles d’honor

El Consell de Districte ha aprovat per unanimitat atorgar les medalles d’honor de 2021 a l’associació Hèlia Dones i a Irene Beltrán, col.laboradora de la AAVV de l’Esquerra de l’Eixample.

Hèlia Dones és una associació de suport a les dones pateixen violència masclista. Martí ha ressaltat que aquesta entitat ha continuat fent aquesta tasca de recolzament durant aquest temps de pandèmia. De l’activista Irene Beltrán Martí ha destacat que és una dona que “ha superat les pròpies barreres” i que aquesta medalla és també un reconeixement a les persones amb diversitat funcional.

Proposicions aprovades

Treballar per recuperar la funció residencial dels habitatges del districte i impulsar mesures per facilitar-ne l’accés de la gent jove del districte (ERC).

Crear taules de treball sectorials i de barri amb diferents sectors per tal de definir quin model de mobilitat i d’urbanisme s’implementarà a l’Eixample (JxCat).

Impulsar l’estalvi energètic en els parcs i jardins d’interiors d’illa del Districte, substituir la sorra en els parcs i jardins del districte per gespa i plantes autòctones  i fomentar la implantació de forma extensiva de cobertes verdes (BxCanvi).

Precs acceptats

Instar a l’Institut Municipal de Mercats a fer campanyes de difusió per donar a conèixer la importància de comprar als mercats municipals, amb especial incidència en la població més jove (ERC).

Instar a fer els arranjaments necessaris per facilitar l’accés a la Plaça Tetuan al llarg d’aquest any (CS).

Instar a l’Autoritat de Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a la recuperació de l’edicle d’estil modernista de l’estació de metro de Plaça Urquinaona (BxCanvi).

Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent

Durant la sessió plenària s’ha presentat també una càpsula de vídeo en la que dos joves de l’escola Pia Nostra Senyora, en representació de l’alumnat del districte, expliquen les conclusions del Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent de Barcelona. Les fases d’aquest procés es detallen al Decidim.barcelona.

A l’inici de la sessió plenària han pres possessió tres nous consellers: Mar Trallero Cordero (En Comú Podem), Pau Campderrós Alonso (En Comú Podem) i Aurora Maria Saez González (CS), en susbtitució dels consellers Francesc Magrinyà Torner, Maria Lloveras Caballé i Rafael Augusto Yepes Ruiz.