Arriba el nou Bus Turístic: més descentralitzat i sostenible

03/07/2021 - 09:29 h

El servei del Bus Turístic ha tornat a posar en marxa les rutes blava i vermella, després d’un any d’aturada per la covid-19. En aquest temps, les diferents administracions, operadors i organismes implicats en la gestió han treballat per repensar el servei i introduir-hi millores, que s’aniran incorporant gradualment en els propers mesos.

Entre les millores rellevants en la nova proposta del Bus Turístic destaca la incorporació de nous punts d’interès, situats als barris de Sant Antoni, el Poblenou i l’àmbit de la plaça de les Glòries. L’objectiu del consistori és contribuir a reduir la pressió turística a la plaça de Catalunya i el centre històric de la ciutat. A més, els informadors i informadores a peu de carrer tindran les funcions d’incentivar les visites dels indrets amb menys pressió turística on para l’autobús i d’informar de les activitats de la ciutat relacionades amb la cultura, l’esport, la ciència i les indústries creatives, les pràctiques turístiques que aporten més retorn social, mediambiental i econòmic.

El funcionament del servei també incorporarà millores per assegurar-ne la màxima eficiència i optimització. En aquest sentit, s’ha acordat reduir la freqüència de pas del Bus Turístic per garantir-ne un nivell d’ocupació més elevat i modificar el sistema tarifari amb la substitució de la tarifa d’un o dos dies naturals per una estructura horària de 24 o 48 hores a partir del moment de la validació.

Pel que fa a l’eficiència de les rutes, els operadors aposten per millorar-la per tal de fomentar l’ús del transport públic i la intermodalitat de les visites, acostant les rutes a Sants, la Sagrera, Diagonal – Zona Universitària i l’estació del Nord. Les noves adquisicions o renovacions de vehicles de la flota seran, a més, menys contaminants.

Tota la informació sobre el Bus Turístic a www.barcelonabusturistic.cat.