Vint places d'aparcament de l'Eixample es transformen durant un dia en espais urbans

08/09/2021 - 12:14 h

El Park(ing) Day vol reivindicar l’urgent necessitat de repensar els espais urbans per avançar cap a formes de viure i escenaris més respectuosos amb el medi ambient i les generacions futures. L'edició de 2021 tindrà com a eix l'ecofeminisme amb l’objectiu de donar visibilitat a diferents qüestions de l'urbanisme, la mobilitat i la salut des d’una perspectiva de gènere.

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món el 17 de setembre.

Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Aquest any, a causa de la situació generada per la COVID-19, es demanarà a les persones participants que s’adaptin a la  normativa del PROCICAT.

A l’Eixample hi haurà una vintena de places d’aparcament ocupades per diferents entitats i equipaments dels sis barris del districte. En aquests petits espais reservats cada dia al cotxe hi haurà jocs, activitats per explicar la nova mobilitat urbana, espai de lectura, es faran enquestes, es reivindicarà la reutilització dels tèxtils i es donarà a conèixer el nou supermercat cooperatiu FoodCoop BCN, entre altres propostes.

Totes les activitats es poden consultar aquí.