Visitants més joves interessats en la cultura i la gastronomia
Les persones que visiten la ciutat ho fan majoritàriament (un 72%) per l’oci, i valoren especialment l’arquitectura, la cultura i el clima, en aquest ordre.
El perfil del turista és més jove (31 anys de mitjana), viatja en parella i durant l’estada aprofita per degustar la gastronomia, fer passejades tranquil·les, anar a la platja, anar a comprar i fer visites culturals. De fet, els equipaments culturals de la ciutat han registrat una activitat a l’alça, accentuada els mesos de juliol i agost.
Noves tendències de desplaçament
L’avió continua sent el mitjà de transport principal, més de 6,5 milions de passatgers han arribat a l’aeroport de la ciutat. A part dels visitants procedents d’aeroports espanyols, destaquen els visitants que tenen l’origen a Itàlia, França, Alemanya i els Països Baixos, en aquest ordre. Augmenten de manera notable, però, les arribades en tren (20,5%) i en cotxe (12,7%).
Despesa a Barcelona
En total, s’ha registrat una despesa de les persones visitants de més de 717,6 milions d’euros, de manera que a poc a poc es van recuperant els nivells d’altres anys. La despesa feta amb targeta de crèdit estrangera s’ha situat aquest agost en el 57,3%, i ha representat el 25% del total de la despesa feta a la ciutat.
Un sector que fa créixer l’economia
Per primer cop des del febrer del 2020 el turisme ha generat ocupació neta a la província de Barcelona. A l’estiu s’han signat a Barcelona 24.342 contractes de treball, prop de quatre vegades més que el 2020 (+262,3%). Els contractes turístics suposen l’11% del total de contractes signats a la ciutat.