Apropem la fabricació digital a les escoles per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques

04/11/2021 - 10:10 h

El Programa educatiu de fabricació digital té com a objectiu apropar aquesta vessant tecnològica a la comunitat educativa a través dels ateneus de fabricació de la ciutat. Per a això es faciliten recursos i instruments al professorat i l’alumnat, per tal que puguin incorporar en el seu imaginari les tecnologies de fabricació digital com una eina més en el desenvolupament de la pràctica educativa.

Aquest projecte proposa accions educatives per fomentar la reflexió, la creativitat, l’experimentació, l’aprenentatge conjunt i les vocacions científiques i tecnològiques del jovent, especialment entre les noies.

Gràcies a la sistematització de les experiències d’èxit d’algunes escoles i la creació d’espais de transferència de coneixement, durant aquest curs participaran en el programa 32 centres, uns 60 docents i més de 800 alumnes.

La participació de les escoles en aquest programa es pot fer per diferents vies: a través dels programes educatius que impulsen la transformació educativa del centre amb la formació dels docents i els alumnes; participant en activitats que enriqueixen els projectes educatius del centre, o com a servei puntual que dona suport a les diferents necessitats educatives dels centres quant a fabricació digital.

Més informació