La Zurich Marató Barcelona reuneix 15.000 participants i aconsegueix doble rècord

07/11/2021 - 12:49 h

Aquest diumenge 7 de novembre s’ha tornat a celebrar una de les cites esportives més esperades de l’any, la Zurich Marató Barcelona. L’edició d’enguany s’ha convertit en la prova estatal amb més participació des de l’inici de la pandèmia.

El regidor d’Esports David Escudé ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida, que ha tingut lloc a l’avinguda Maria Cristina a les 8:30 hores. La cursa ha seguit el recorregut que va estrenar al 2019, amb un circuit més planer i urbà que ha transcorregut pels punts més emblemàtics de la ciutat. Els i les participants han pogut fer esport per llocs com la Sagrada Família, la Casa Batlló, el Camp Nou o la Catedral de Barcelona, entre d’altres.

La Zurich Marató Barcelona, una prova d’alt nivell

Pel que fa la participació d’elit, en categoria masculina, s’ha imposat l’atleta Samuel Kosgei, que ha fet una marca de 2:06’03 amb què ha aconseguit batre el rècord del circuit, registrat l’any 2019 amb un segon més, 2:06’04. El podi l’han completat Othmane El Goumri i Mohamed Ziani.

En categoria femenina, s’ha aconseguit un altre rècord gràcies a l’atleta Tadu Teshome, que ha assolit un temps de 2:23’53. La guanyadora ha superat amb escreix la marca establerta el 2019 en 2:24’44. Meseret Gola i Meseret Belete han completat un podi també per sota del temps rècord anterior.

Molt més que una cursa

La 42a edició de la marató ha comptat amb un 46,5% de participació estrangera, situant Barcelona com una ciutat referent en el món de l’esport. També destaca la presència de les dones, que enguany s’ha situat a prop del 20%.

La prova ha estat un èxit gràcies a la col·laboració de 2.000 voluntaris que han donat suport a l’organització i als corredors i corredores, així com els més de 50 grups d’animació situats al llarg del traçat, que han estat animant el pas de les persones participants i creant un ambient festiu al carrer.