Per una alimentació sostenible. Actuem!

27/01/2022 - 21:09 h

“Per una alimentació sostenible. Actuem!” acosta al veïnat del Fort Pienc les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible. L’exposició planteja preguntes sobre l’alimentació sostenible i de proximitat.

Què mengem? Per què mengem com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint oblidem de fer-nos. I si ens les fem, acostumem a fixar-nos només en la nostra salut, però no tenim en compte la salut del planeta o l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat.

‘Per una alimentació sostenible. Actuem!’ és una exposició itinerant que arriba ara al Mercat del Fort Pienc, on serà del 24 al 30 de gener per reflexionar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. L’objectiu és acostar al veïnat les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.

“El que consumim afecta el nostre cos, però també el planeta i la societat”

L’exposició està concebuda perquè hi participi la gent. A banda de recollir les opinions i les propostes de les persones que la visitin, durant tota la setmana es duran a terme un seguit d’activitats escolars de sensibilització sobre l’alimentació sostenible.

Activitats complementàries al Mercat de Fort Pienc

Divendres 28 de gener 17.30 h. XERRADA ‘Cap a una transició alimentària’

Dissabte 29 de gener 10.30 h. XERRADA ‘Petits canvis per menjar millor’

Dissabte 29 de gener 11.30 h. Showcooking de Reaprofitament Alimentari

Dissabte 29 de gener 16.00 h. Com impulsar xarxes d’aprofitament alimentari as barris

Diumenge 30 de gener 12.00 h. XERRADA ‘Aliments que ofeguen el planeta i aliments que nodreixen el planeta’