Comença el procés participatiu del Pla d’Usos de l’Eixample

16/02/2022 - 13:40 h

L’Ajuntament de Barcelona promou aquest procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Usos que ha de regular la implantació de les activitats que tenen lloc als establiments de pública concurrència al districte de l'Eixample.

Durant aquest mandat s’ha estat treballant el Pla d’Acció consensuat amb el veïnat i comerciants de l’Eixample pel que fa al disseny de la Superilla Eixample. Els treballs de participació de la Superilla s’han dut a terme amb sessions obertes al veïnat a diferents espais com els consells de barri i, especialment, als grups impulsors de Superilla Eixample.

En aquests espais, i de forma reiterada, ha sorgit la demanda i la necessitat d’acompanyar el procés de Superilla d’un Pla d’Usos que defineixi i reguli els canvis que viurà l’espai públic a mesura que s’implementi el Pla d’Acció. El nou Pla d’Usos de l’Eixample regula els usos de les zones del districte actualment sense pla (Antiga i Nova Esquerra de l’Eixample, Dreta de l’Eixample, La Sagrada Família i el Fort Pienc) i fa la refosa dels plans de Sant Antoni, de Girona i del Paral·lel.

Els objectius del procés participatiu són elaborar una diagnosi compartida amb els agents de l’àmbit que reculli els usos actuals dels barris del districte, informar les entitats, sectors implicats i veïnat de les possibilitats reguladores del Pla d’Usos de l’Eixample i recollir-ne l’opinió i la visió. També pretén detectar zones saturades per limitar i reduir el volum d’activitats i les seves conseqüències, ja que s’ha comprovat l’impacte negatiu que certes activitats tenen en la vida del veïnat.

Veure les fases del procés.