Els barcelonins se sumen a les mostres de suport al poble ucraïnès

04/03/2022 - 12:34 h

Diferents accions de rebuig a la guerra i de solidaritat amb Ucraïna han tingut lloc des de fa dies a la ciutat de Barcelona.

Si ets ciutadà o ciutadana d’Ucraïna, ets a Barcelona i necessites atenció social urgent, pots trucar a 900 703 030.

Manifestació a la plaça de Catalunya
El clam de “No a la guerra”, que ja s’havia utilitzat el 2013 per Iraq, va fer-se sentir de nou el passat 2 de març a la concentració de rebuig a la invasió russa d’Ucraïna. Milers de persones es van aplegar a la plaça de Catalunya per dir no al conflicte bèl•lic i fer una crida en favor de la pau.
Dalt de l’escenari, es va llegir el manifest de l’entitat Plataforma Aturem la Guerra. Diverses entitats de Barcelona i Catalunya van fer parlaments per reclamar una acollida digna per a totes les persones refugiades que han fugit del país. També es van poder escoltar les actuacions musicals de les artistes Maria Arnal i Judit Neddermann.

La font de plaça Catalunya s’il•lumina amb els colors d’Ucraïna
El groc i el blau també van estar presents al centre de la ciutat aquest passat dimecres. La font de la plaça de Catalunya es va il•luminar amb els colors de la bandera d’Ucraïna com a mostra de solidaritat després de l’atac de Rússia, tal com ja havia fet anteriorment l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume.

Punts de recollida d’ajuda per a Ucraïna
A banda de les diverses protestes convocades, el consolat d’Ucraïna a Barcelona, ucraïnesos residents a la ciutat i barcelonins s’han organitzat per recollir material sanitari i productes de primera necessitat per a Ucraïna. Principalment són medicaments de primers auxilis, com ara benes o antiinflamatoris, roba d’abric i aliments bàsics. Seran punts de recollida de material humanitari per Ucraïna el Port i la Fira de Barcelona. A l’Eixample també fan recollida diverses botigues a Sant Antoni, l’església de Nostra Senyora del Perpetu Auxili i el Col•legi de l’Advocacia de Barcelona, entre d’altres.