El Consell del Districte informa sobre el pressupost extraordinari de 2022 i les noves línies de treball

04/03/2022 - 13:46 h

Aquest dijous 3 de març s’ha celebrat el Consell Plenari de l’Eixample, que s’ha fet de manera presencial, tot i que s’ha mantingut el format telemàtic per rebre les intervencions i preguntes formulades anticipadament. El veïnat també ha pogut seguir la sessió en directe per streaming.

La sessió va començar amb l’aprovació de l’acta de la sessió ordinària anterior i, a continuació, es va passar a la part informativa de la Secretaria Jurídica.

Informe del regidor. Punts destacats
Seguidament, el regidor del districte, Pau Gonzàlez, va presentar el seu informe on es repassaven temes dels darrers mesos i del nou pressupost del 2022. L’inici de la seva intervenció va estar marcada per la menció a la guerra d’Ucraïna, reclamant un No a la guerra. En aquest mateix sentit, es va destacar el pla d’acollida de refugiats i de suport a les persones residents afectades que s’ha posat en marxa a Barcelona i es va recordar el telèfon habilitat per a qualsevol tràmit d’urgència de la població ucraïnesa resident a la ciutat. També es va animar al veïnat a participar de totes les activitats i jornades reivindicatives preparades amb motiu del Dia Internacional de les Dones, així com a l’acte central del dia 7 de març.

Es va fer una valoració positiva de l’esforç municipal en el 2021 per destinar el màxim de recursos a capgirar la crisi social i econòmica, amb un record de despesa executada i gastada a la ciutat. Per al pressupost extraordinari del 2022, es van esmentar les principals línies de treball en drets socials: salut (per exemple, la problemàtica del soroll), habitatge (llei antidesnonaments), educació, els equipaments, l’emergència climàtica, pla d’eixos, etc.

També es va parlar de la signatura del conveni amb la Dreixa per fer ús del Taller Mas Riera, l’aposta clara per millorar el transport públic, amb l’inici de les obres del tramvia, i les possibles molèsties que podrà comportar les obres previstes en diversos equipaments de la Sagrada Família.

Respecte a la retirada de la llosa a la Ronda de Sant Antoni i la seva posterior urbanització, que demanaven els grups municipals d’ERC i JxCat, el govern va acceptar la proposta de retirar-la durant aquest 2022, tal com es va comprometre en el passat plenari.