L’acte central del 8M del Consell de Dones de l’Eixample es va celebrar el 7 de març al Centre Cívic Casa Golferichs i va inaugurar el cicle «Diàlegs d’Economia feminista», amb una primera conferència sobre les bases i principals aportacions de l’economia feminista, que va conduir Rosa Mª Ortiz Monera, doctora en Sociologia i llicenciada en Economia.
L’acte va comptar amb els parlaments institucionals del regidor del Districte, Pau Gonzàlez Val, i la presidenta del Consell del Districte, Eva Baró Ramos. També hi van participar en representació del Consell de les Dones de l’Eixample: Laia Martínez Nebot, del Casal de Barri Espai 210, Rocío Vilaró Puy, de la vocalia de feminismes de l’ Associació de veïns i veïnes del barri de Sant Antoni i Sylviane Dahan, de la vocalia de dones de l’Associació de veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, que van representar el Consell de les Dones de l’Eixample.
Sota el títol «Cura social i pandèmia: un sector feminitzat i precaritzat», la segona conferència d’aquest cicle es va celebrar el passat 14 de març a les 18.30 hores, a l’auditori de l’espai Calàbria 66. Es va reflexionar sobre el treball de cures, la divisió del treball per sexe, les desigualtats que genera, com ha afectat la pandèmia de la Covid-19 i es donaran a conèixer propostes, recursos i serveis que posen les cures al centre de la vida.
Hi van participar Sílvia Bofill Poch, antropòloga, professora de la Universitat de Barcelona i especialista en economies i sistemes de cura, Pedro M Moreno Abellán, llicenciat en Dret i postgrau d’expert en inserció sociolaboral i assessor jurídic del servei municipal Barcelona Cuida i Wendy Espinoza, membre de la cooperativa Mujeres Pa’lante.
Finalment, la tercera conferència d’aquest cicle se celebrarà el proper dilluns 21 de març, a les 18.30 hores, al Centre Cívic Fort Pienc, sota el títol «L’actual feminització del treball. Cinc mites al voltant de la feminització de la força del treball». Estarà conduïda per Carmen Sarasúa, professora d’Història econòmica a la UAB i especialista en mercats de treball. A més, comptarà amb la participació de Lola Sánchez Tuduri, presidenta d’ASODAME– BPW Barcelona, Secretaria BPW Spain i Directora Grupo RH Asesores, l’activista Vania Arana, portaveu del Sindicato Las Kellys Cataluña i Rosa Frasquet, antropòloga i comunicadora de l’Associacio Etnogràfica.
Es podrà seguir tan presencialment (reserva d’entrades) com en línia des d’aquest enllaç.
El 8M a l’Eixample
Sota el lema «Economia feminista: avancem contra la precarietat de les dones a la ciutat», els barris de l’Eixample es preparen per un mes llarg de propostes culturals i artístiques per commemorar el 8M. Podrem gaudir de conferències, projeccions, presentacions editorials, exposicions, tallers, concerts, espectacles culturals… hi ha més de 70 activitats per escollir! Consulteu el programa complet.