Recta final per a la 32a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona

30/03/2022 - 10:21 h

Es caracteritza per ser un dels circuits més ràpids del món i l’edició d’enguany presenta un traçat emblemàtic pel cor de la ciutat de Barcelona, amb alguns dels seus trams que transcorren pels carrers de l'Eixample.

Barcelona rebrà més de 13.000 corredors i corredores aquest diumenge 3 d’abril per la 32a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, que vol recuperar la normalitat després de dos anys sacsejats per la pandèmia. La cursa  començarà a les 8.30 h i comptarà enguany amb un percentatge de participació femenina del 35%.

Time To Be The First és el lema de la 32a edició, un joc de paraules que es recrea amb els objectius de la cursa: acollir els corredors i corredores experimentats i presentar-los el repte de trencar rècords personals i esdevenir la cursa d’estrena per qui mai hagi corregut una mitja marató.

El recorregut, participants i el vessant solidari de la carrera

L’edició d’enguany presenta un traçat emblemàtic que transcorre pel cor de la ciutat de Barcelona i es caracteritza per ser un dels circuits més ràpids del món. A l’Eixample, després de l’avinguda Paral·lel, passarà per carrer d’Entença, la Gran Via de les Corts Catalanes, el carrer de Bailèn, la ronda de Sant Pere i el passeig de Sant Joan.

Comptarà amb la presència del guanyador de l’anterior edició de la cursa, i rècord de la mitja barcelonina, el corredor etíop Haftu Teklu. L’acompanyaran els també etíops Abebe Gashahun i Antenatyehu Dagnachew, i els corredors kenyans Titus Mbishei i Elvis Cheboi. En la categoria femenina el focus estarà centrat en la corredora etíop Asnakech Awoke i les debutants Rediet Daniel Molla, d’Etiòpia, i Margaret Kipkemboi, de Kenya.

L’eDreams Mitja Marató de Barcelona donarà suport a l’esport amb valors, ja que través de la plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.org, els i les participants poden recolzar a una causa social d’entre més de 2.800 organitzacions diferents.