Una superilla literària per celebrar Sant Jordi en ple centre de la ciutat

31/03/2022 - 10:18 h

Enguany la Diada es torna a viure al carrer. El 23 d’abril l’epicentre de la celebració serà a l’Eixample, amb l’estrena d’una superilla literària d’accés lliure i tancada al trànsit rodat perquè la ciutadania pugui gaudir plenament de la festa del llibre i la rosa.

Es tracta d’un gran espai delimitat per la Gran Via de les Corts Catalanes, l’avinguda Diagonal i els carrers de Pau Claris i Balmes. Dins d’aquest perímetre, els vehicles només podran circular pels carrers d’Aragó i de València, a fi de garantir la mobilitat transversal. La resta serà exclusivament per als vianants. Aquesta és una iniciativa municipal impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes.

La superilla literària tindrà dos eixos ben diferenciats: el de passeig de Gràcia, reservat per als professionals del llibre i la flor, i l’eix de la rambla de Catalunya, on s’instal·laran les associacions i entitats.

Els dies 21 i 22 d’abril, vigília de la diada, els establiments de venda de flors i llibres podran muntar les seves parades davant de la botiga; també ho podran fer els flequers, com ja havien fet en edicions anteriors.

Parades, llibres i roses per tot Barcelona

Amb motiu d’aquesta festivitat, són moltes les activitats que es preparen al voltant del llibre i la lectura a tota la ciutat. A més de la superilla literària, llibreters, llibreteres i floristes també disposaran de nous espais més delimitats per altres punts del mapa urbà, com la plaça de Valdívia, el passeig de Lluís Companys, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça d’Orfila, la plaça de Sarrià, la plaça Reial, la plaça de la Universitat, el passeig de Sant Joan, l’Arc de Triomf i l’espai que conformen la rambla del Poblenou amb Pallars, Llacuna i Pujades.

El matí del 23 d’abril, a les 9.30 h, encetarà la jornada el tradicional esmorzar amb autors i editors al Palau de la Virreina, que organitza l’Ajuntament de Barcelona, sota el paraigües de Ciutat de la Literatura UNESCO. Prèviament, els dies 2 i 3 d’abril, se celebrarà Món Llibre, el Sant Jordi dels nens i nenes que dona el protagonisme als autors de literatura infantil i juvenil.

Obert el tràmit per sol·licitar el permís de parada

Ja es pot demanar el permís d’ocupació de l’espai públic per poder posar una parada de Sant Jordi. Aquests permisos són totalment gratuïts i la tramitació es fa a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. El termini finalitza a les 23.59 h del dilluns 18 d’abril.

Podeu accedir al tràmit i consultar-ne tots els detalls a través d’aquest enllaç.

Com a novetat, a banda de poder fer la tramitació amb els certificats electrònics més habituals Obrir en una finestra nova reconeguts pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, també pots fer servir idCAT Mòbil, un sistema segur i gratuït que no requereix la instal·lació de cap programari ni recordar cap contrasenya.