Un nou espai de formació i acompanyament a la criança al barri de la Sagrada Família

04/04/2022 - 11:57 h

Algunes entitats, equipaments i serveis del barri, agrupades al Grup de Criança del Pla Comunitari, han creat l'Escola Comunitària de famílies, que vol oferir un espai de formació i d'acompanyament en la criança on les famílies puguin compartir i posar en comú inquietuds i vivències de l’educació dels infants.

Dins del marc del projecte “La família, la millor escola” de l’Agència de Salut Pública, l’Escola Comunitària de famílies vol oferir una formació enriquida amb les aportacions d’un equip multidisciplinari format per diferents agents del barri.

El tret de sortida d’aquest projecte serà la formació “L’acompanyament a la criança, tota una aventura”, adreçada a famílies amb infants de 0 a 6 anys, amb una durada de 8 sessions, que tindran lloc tots els dimarts del 26 d’abril fins al 14 de juny a l’Escola Bressol Municipal Leonor Serrano (c. Cartagena, 159).

La coordinació i organització d’aquest mòdul es durà a terme per part del Casal Infantil Sagrada Família i hi participarà Imma Brugarolas i Marta Oliva (escola bressol Leonor Serrano), Beatriz Jimenez (mestra d’educació infantil i primària), Sergi Sendra (Serveis Socials), José Herrero de COS Cooperativa de Salut i professionals del CDIAP Aspanias i Gemma Mauricio (coordinadora Casal Infantil).

En cadascuna de les trobades es desenvoluparan diferents continguts relacionats amb la primera infància:

• 26 d’abril. Etapa evolutiva i desenvolupament
• 3 de maig. Estructura del sistema familiar des del paradigma del bon tracte
• 10 de maig. Els límits i les rebequeries: com posar normes de forma respectuosa
• 17 de maig. L’alimentació dels infants: esmorzars i berenars saludables
• 24 de maig. El llenguatge dels infants i la comunicació entre la família
• 31 de maig. Hàbits i rutines: l’autonomia dels 0 als 6 anys
• 7 de juny. El consum de les pantalles en la infància
• 14 de juny. La sexualitat en la primera infància

L’assistència és gratuïta i les places són limitades. Les famílies interessades han de demanar la inscripció per correu electrònic a partir del 4 d’abril al casalinfantil@ccsagradafamilia.net, tot indicant:

– Nom complet del tutor/a legal
– Telèfon de contacte
– Edat del fill/a

Les inscripcions es realitzaran per ordre d’arribada dels correus.