Els allotjaments APROP, protagonistes a l’Open House Worldwide 2022

08/04/2022 - 12:32 h

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona participarà per segona vegada al festival Open House Worldwide, que se celebrarà dissabte 9 d’abril en streaming per YouTube. Durant dotze hores es retransmetran diferents conferències i visites virtuals per habitatges de tot el món que responen a les necessitats urgents d’habitatge.

Una d’aquestes activitats passarà a Barcelona, i en concret amb els allotjaments APROP com a tema central. A partir de les 16h tindrà lloc la taula rodona “Mal·leable al Mediterrani: APROP Ciutat Vella i La Folie Divine Montpeller”. Hi participaran el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Burón; l’arquitecte Farshid Moussavi; i la manager de l’Open House Barcelona, Ana María Álvarez. A la sessió es parlarà de les dues iniciatives de Barcelona i Montpeller, i les tipologies i models d’habitatge.

Per una banda, els allotjaments APROP és un nou model de pisos d’estada temporal de construcció ràpida, sostenible i de qualitat per ampliar el parc públic d’habitatge a Barcelona i evitar l’expulsió dels veïns i les veïnes dels barris. Els allotjaments APROP de Ciutat Vella van ser els primers que va construir l’IMHAB i van funcionar com a prova pilot. L’edifici es va construir en un any i mig, mentre que en el cas d’un habitatge tradicional el procés pot durar entre 6 i 7 anys. A l’APROP de Ciutat Vella hi ha dotze allotjaments: quatre tenen dues habitacions i 60 metres quadrats de superfície i els altres vuit tenen una habitació i 30 metres quadrats de superfície.

Per la seva banda, Folie Divine és la primera de les dues Folies dins del pla urbà de Montpeller per recuperar per la ciutat solars que abans havien estat d’ús residual. L’edifici està format per una torre de nou pisos feta de capes curvilínies no coincidents. Hi ha lògica a les corbes, ja que permeten balcons generosos amb àmplies vistes, però un mínim de vistes d’un a l’altre. A més, l’edifici també aposta per la sostenibilitat ja que la forma de l’edifici i els apartaments de les cantonades reben ventilació creuada natural.

El festival s’allargarà durant tot el dissabte fins a les sis de la tarda. A banda d’aquesta sessió també es faran visites i altres trobades en ciutats com Londres, Nova York, Colombo, Taiwan, Melbourne, Viena i València.

Segueix en streaming l’Open House Worldwide en aquest enllaç.