Parcs i Jardins prepara el verd de Barcelona de cara a l’estiu

27/04/2022 - 08:48 h

Durant el segon trimestre de l’any es duran a terme diferents actuacions de manteniment del verd a diferents districtes de la ciutat.

Parcs i Jardins ha presentat els plans d’actuació per al període d’abril a juny d’enguany, que inclouen diferents actuacions de manteniment del verd en els districtes de la ciutat on s’ha implementat ja la nova contracta de neteja, Cuidem Barcelona.

La principal novetat és la incorporació del Pla de Manteniment Integral de l’espai públic “Cuidem Barcelona” (PMI), del qual forma part Parcs i Jardins. Els nous plans d’actuació inclouen les peticions d’actuació dels districtes emmarcades dins del PMI i aquelles tasques que han sorgit de les passejades organitzades per donar a conèixer la nova contracta.

Les accions més destacades del trimestre són les següents:

  • Reposició de grups de flor i grups mixtes de vivaces.
  • Plantació d’arbrat de clima càlid i palmàcies.
  • Reforç del personal de reg per als mesos d’estiu.
  • Gestió d’escocells (neteja, gestió de la vegetació existent i sembra, si s’escau).
  • Sembra i desbrossament de prats florits.
  • Activitat de plantació de la Festa de la Primavera (popular i escolar).

Totes aquestes tasques es realitzen en paral·lel a les feines de manteniment habituals de les zones verdes de la ciutat (poda, sega, desbrossament, aportació de planta, etc.) que duen a terme les brigades de Parcs i Jardins.

Les actuacions específiques previstes per a cada districte de la ciutat es poden consultar als diferents documents adjunts.