La Kidical Mass s'estrena a Barcelona

11/05/2022 - 10:09 h

El diumenge 15 de maig, a les 11.30 h, el Parc de Joan Miró serà el punt de trobada de la Kidical Mass, una bicicletada adreçada als infants i les seves famílies que reivindica la bicicleta i entorns urbans més saludables i segurs. Entre altres, reunirà els nens i nenes de tot Catalunya que cada setmana van en bicicleta a l’escola amb les línies de bicibús.

Per primera vegada, la Kidical Mass s’organitza a Barcelona. Inspirant-se en la Massa Crítica, es tracta d’un moviment global per engrescar la mainada i les seves famílies a fer ús de la bicicleta en els seus desplaçaments quotidians, i també per reclamar la millora de la infraestructura ciclista i la pacificació dels carrers, especialment, en els entorns escolars.

La Kidical Mass va néixer el 2008 a Oregon, als Estats Units, per reclamar el dret de qualsevol infant a moure’s amb bicicleta de manera segura. El moviment ha agafat també molt de ressò a Europa, i ara arriba a casa nostra gràcies a l’esforç de diverses entitats compromeses amb la bicicleta i els valors cívics i ambientals. Entre elles, hi ha Camí Amic, que també impulsa altres cicles d’activitats com Vine a moure el parc, amb activitats organitzades al Parc de Joan Miró de maig a juliol, i Vides a l’aire, que enguany gira entorn a la bicicleta i la mobilitat sostenible.

El recorregut de la Kidical Mass

Es tracta d’una ruta circular apta per als infants amb música i animació. El trajecte de 5 km transcorre per la calçada, com a part del trànsit. El recorregut s’iniciarà al Parc de Joan Miró a les 11.30 h i seguirà pel carrer de Tarragona fins a la plaça d’Espanya. L’itinerari avançarà pel Paral·lel i entrarà a l’Eixample pels carrers Calàbria, Floridablanca i Comte d’Urgell fins a la Gran Via. El grup pedalarà per aquesta via fins a arribar al carrer d’Aribau, molt a prop de la plaça de la Universitat. La Kidical Mass pujarà per Aribau i recorrerà tot Aragó fins a tornar al Parc de Joan Miró. Es faran parades al llarg del recorregut per reagrupar els participants.