Primera edició del Festival Il·luLola d’il·lustració infantil i juvenil

19/05/2022 - 08:48 h

Dos dies dedicats a la il·lustració infantil i juvenil

El Festival Il·luLola tindrà lloc els dies 27 i 28 de maig al Centre Cívic Urgell. La il·lustració infantil i juvenil serà el centre de la programació amb tallers, espectacles, contacontes, instal·lacions i firmes de llibres per a infants i joves de 0 a 14 anys. També comptarà amb la participació d’artistes com Amaia Arrazola, Eva Armisén, Marc Parrot o Carlota Juncosa, entre d’altres.

L’objectiu del festival és posar en valor la il·lustració infantil i juvenil i els seus autors/es itambé ser un espai per reivindicar la figura de Lola Anglada, origen del nom del festival, visibilitzar la seva tasca com a narradora i dibuixant infantil.

L’Il·luLola tindrà lloc als diferents espais del Centre Cívic Urgell, tant interiors com exteriors, amb activitats que començaran el divendres 27 de maig a la tarda amb l’espectacle Un món de cartró, un espai de joc i creativitat per a infants de 4 a 12 anys a càrrec de CreaMoviment i coorganitzat pel Casal Infantil Urgell dins els actes del Dia Internacional del Joc.

El dissabte 28 de maig, el festival començarà des del matí amb diferents tallers: Art-JocAnimals Fantàstics amb Amaia Arrazola; un mural participatiu en homenatge a Lola Anglada amb Anna GrimalPerdut al museu amb Luisa Vera i acabarà amb l’espectacle multidisciplinari Tinc un paper a càrrec d’Eva Armisén i Marc Parrot al pati interior d’illa.

A les 16 h, es farà el contacontes Qui dibuixa a la Lola? d’Un conte al sac i, posteriorment, es realitzaran els tallers de Crea el teu personatge manga a càrrec de Valeria Pedrosa i el de Traços ràpids / Traços lents amb Carlota Juncosa. El festival finalitzarà amb l’espectacle La brúixola dels desitjos de Projecte I.G.L.U que tindrà lloc a l’auditori del centre.

Durant tota la jornada del dissabte també hi haurà un petit mercat il·lustrat format per la parada de la llibreria Al·lots que, a més, tindrà signatura de llibres amb les autores Amaia Arrazola, Luisa Vera, Eva Armisén, Marc Parrot i Rosana Faría al llarg de tot el dia.

I, per últim, completarà el festival l’exposició Atenció plena i dibuix. Regulació emocional i creativitat amb infants de Carlota Juncosa, guanyadora de la primera convocatòria d’il·lustració infantil i juvenil Il·luLola, que es va dur a terme durant el novembre de 2021. Juncosa també és l’autora de la imatge de la primera edició del festival. També hi tindran paradeta l’Escola Joso i l’Escola d’art La Industrial.

Consulta el programa d’activitats.