S’obren les inscripcions de la Cursa de la Mercè

19/07/2022 - 13:00 h

Amb el recorregut habitual de 10 quilòmetres, la carrera començarà a les 8.30 hores a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina i explorarà el centre de la ciutat endinsant-se per indrets tan emblemàtics com l’Avinguda Paral·lel, el Passeig de Sant Joan o la Plaça Universitat.

Aquesta vegada, però, la popular Cursa de la Mercè estarà acompanyada de la 2K MERCÈ 22, una versió adaptada de 2 quilòmetres amb l’objectiu de què totes aquelles persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin gaudir també de la Mercè més esportiva.

Les inscripcions ja s’han obert, fins a l’esgotament de les 8.000 places que contempla l’edició d’enguany, amb un preu simbòlic de 5 euros (no inclou el xip) per tal de mantenir la vessant solidària de la cursa. Aquest any la recaptació anirà destinada a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

Què és l’ELA?

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a malaltia de Lou Gehring, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. Actualment, és una malaltia en procés d’investigació, de causa desconeguda i que no té cura, però sí tractament per reduir i pal·liar els seus efectes.

Nascuda l’any 2005 a Calella, la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls és l’única entitat sense ànim de lucre a tota Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida

de les persones afectades d’ELA i altres malalties de motoneurona. A més, ofereix suport a les famílies, acompanyament i promou la investigació de la mateixa.