La Biennal de Pensament a l'Eixample

10/10/2022 - 09:29 h

De l’11 al 16 d’octubre la Biennal de Pensament torna a omplir la ciutat de debats i reflexió amb més de seixanta activitats i prop de dos-cents participants nacionals i internacionals, amb una programació que crida a la participació ciutadana i que torna al format presencial al cent per cent. Descobreix el programa i les activitats que tindran lloc al Districte de l'Eixample!

Vivim en un món on els canvis avancen a gran velocitat en totes les direccions. Més que mai necessitem una finestra de pausa i reflexió conjunta. La Biennal de Pensament 2022 recupera l’espai públic i transforma Barcelona en un àgora per al debat cívic.

Durant sis dies, de l’11 al 16 d’octubre, debatrem sobre temàtiques com la salut de la democràcia, la pervivència del colonialisme i l’autoritarisme, l’impacte de la tecnologia en les nostres vides o com el disseny de les ciutats ha de respondre a reptes actuals i futurs de diversa naturalesa. Com a novetat, per primera vegada s’uneixen Palma i València per posar de manifest la connexió mediterrània.

La Biennal de Pensament a l’Eixample

L’antiga seu de l’Editorial Gustau Gili i La Model s’estrenen com a escenaris d’aquesta tercera edició de la Biennal. Així mateix, l’Auditori Teresa Pàmies del Centre Cívic Urgell i el Palau Macaya organitzen activitats en les seves instal·lacions vinculades al programa, un conjunt de propostes que integren la +Biennal.

Editorial Gustau Gili
Rosselló, 87-89

Ciutat i comunitat
Dimarts 11, a les 18 h
Taula rodona. Detalls

Ciutat interespècies
Dimarts 11, a les 19.30 h
Conversa-Conferència. Detalls

Un Estat neutral?
Dimecres 12, a les 12.30 h

Pot xocar la democràcia amb la Constitució?
Dimecres 12, a les 17 h
Conversa-Conferència. Detalls

Les democràcies del sud d’Europa, a examen.
Dimecres 12, a les 18.30 h
Conversa-Conferència. Detalls

La Model
Carrer d’Entença, 155

Com fer democràtica l’opinió pública?
Dijous 13, a les 18 h
Debat. Detalls

Com educar en talent i valors en l’era digital?
Dijous 13, a les 19.30 h
Debat. Detalls

Ciutat justa
Divendres 14, a les 18 h
Conversa-conferència. Detalls

Ciutat Circular
Divendres 14, a les  19.30 h
Conversa-Conferència. Detalls

La Model també acull el dissabte 15 d’octubre, a partir de les 11 hores, la Jornada Solidària Feminista. Per elles, per nosaltres, per totes organitzada pel col·lectiu 8MilMotius per tal de conscienciar sobre la repressió a les dones i al moviment feminista al llarg del temps. A banda, en diferents dies i horaris, acollirà l’activitat itinerant passeig peripatètic La Por (cal inscripció).

Auditori Teresa Pàmies – Centre Cívic Urgell
Comte d’Urgell, 145

Transcendir, transgredir. La tecnologia com a modeladora d’utopies i espiritualitats. 
Dissabte 15 d’octubre, a partir de les 10.30 h
Debat. Organitzat per l’Oficina d’Afers Religiosos.
Cal inscripció. Detalls

Palau Macaya
Pg. de Sant Joan, 108

Estratègies sostenibles de finançament de la democràcia. Perspectives econòmiques de l’Economia d’Espanya i Europa. 
Dijous 13 d’octubre, a les 18.30 h
Conversa-Conferència. Detalls

Per a més informació sobre la Biennal i la graella completa d’activitats, pots consultar el web de la Biennal de Pensament. La programació permet fer cerques per tema, espai i dia, i cadascun dels actes ofereix informació ampliada, amb els participants i l’horari.

Totes les activitats són gratuïtes? Cal reservar-ne les entrades?

Totes les activitats de la Biennal són gratuïtes. A més, aquesta tercera edició torna al format presencial i no caldrà reservar cap entrada, tret en el cas dels passejos peripatètics, que com que són itineraris guiats disposen d’un límit de participants per grup. Així mateix, per les característiques dels espais, alguns actes tindran un aforament limitat; per tant, l’accés serà per ordre d’arribada.

Més informació