Afectacions a la mobilitat amb motiu de la 44a Cursa de la Mercè

15/09/2022 - 15:22 h

La 44a Cursa de la Mercè, amb sortida a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i una distància de 10 quilòmetres, és un dels plats forts de La Mercè més esportiva. Aquest diumenge, 18 de setembre, recorrerà el centre de la ciutat i passarà per indrets tan emblemàtics com l'avinguda Paral·lel, el passeig de Sant Joan o la plaça de la Universitat.

La carrera començarà a les 8.30 hores a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i explorarà el centre de la ciutat, tot passant per punts de gran interès. Enguany, la popular Cursa de la Mercè estarà acompanyada de la 2K Mercè 22, una versió adaptada de 2 quilòmetres amb l’objectiu que totes aquelles persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin gaudir també de la Mercè més esportiva. Aquesta cursa 2K Mercè sortirà al voltant de les 9.20 hores des del carrer del Comte Borrell amb Sepúlveda i s’afegirà al tram final de la cursa de 10 km.

Itinerari Cursa de la Mercè 2022

Els participants sortiran de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i es dirigiran cap a la plaça d’Espanya i l’avinguda del Paral·lel. Giraran pel carrer Calàbria i seguiran tot recte per la Gran Via de les Corts Catalanes fins al passeig Sant Joan i de Lluís Companys i els carrers de Buenaventura Muñoz i de Roger de Flor. Seguiran pel passeig de Pujades i de Lluís Companys per entomar la tornada, tot passant per l’Arc de Triomf, la ronda de Sant Pere i Universitat, la plaça Universitat, la ronda de Sant Antoni i els carrers de Sepúlveda i de Viladomat, l’avinguda del Paral·lel i fins a la meta a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Alteracions del trànsit i canvis en el transport públic

L’avinguda de la Reina Maria Cristina ja estarà tallada des de dissabte a les 15 h.

El diumenge 18, es prohibeix la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut durant la celebració de la cursa, des de les 6 fins a les 13 hores:

• Av. Rius i Taulet (ambdós costats), de Guàrdia Urbana a l’av. Reina Maria Cristina.
• Av. Paral·lel (calçada mar), des de Llançà a Lleida.
• Av. Paral·lel (calçada muntanya), des de Viladomat a Vilamarí.
• Calàbria, des d’av. Parallel a Gran Via CC (costat Besòs).
• Rbla. Catalunya (ambdós costats), des de Gran Via CC a pl. Catalunya.
• Pg. Lluís Companys (costat Besòs), de pg. Pujades a Buenaventura Muñoz.
• Roger de Flor (costat Besòs), des de pg. Pujades a Buenaventura Muñoz
• Pg. Pujades (costat muntanya), de Roger de Flor a pg. Lluís Companys.
• Ronda Sant Pere (costat mar), des de pg. Sant Joan a pl. Urquinaona.
• Ronda Sant Pere (costat mar), des de Pau Claris a pg. Gràcia.
• Pl. Catalunya (calçada muntanya, costat mar).
• Ronda Universitat (costat mar), des de Balmes a Pelai.
• Pl. Universitat (calçada mar, costat muntanya), zona de càrrega i descàrrega i motocicletes.
• Sepúlveda (costat mar), des de Muntaner a Casanova.
• Sepúlveda (ambdós costats), des de Casanova a Viladomat.
• Viladomat (ambdós costats), des de Sepúlveda a Manso
• Viladomat (costat Besòs), des de Manso a l’av. Paral·lel.

Entre les 6 i les 15 hores del mateix dia, les següents línies de bus de TMB es desviaran o se’n limitarà el recorregut:

D20D50H12H14H16V9V11V13V15V17V1967131921222439464754555963656779120121150 i Barcelona Bus Turístic (rutes Blava i Vermella).

El desviament principal a l’Eixample serà a la Gran Via de les Corts Catalanes, on el trànsit provinent de la calçada central es desviarà per Entença o Calàbria.

A la ronda Universitat, entre pl. Catalunya i Balmes, s’habilitarà un carril des de la sortida del pàrquing de pl. Catalunya (costat Llobregat) fins al carrer Balmes, reservant el costat muntanya per als/les corredors/es.

La plaça de la Universitat (costat mar). Es dividirà per sobre de la doble línia contínua, reservant la calçada muntanya per als participants de la cursa procedents de rda. Universitat i que es dirigeixen cap a rda. Sant Antoni, i la calçada mar per a la circulació procedent de la rda. Sant Antoni direcció a Pelai.

Ronda Sant Antoni, entre pl. Universitat i Sepúlveda. Es dividirà la calçada, per sobre la doble línia continua, deixant la calçada Llobregat pels corredors i corredores i la calçada Besòs per als vehicles.

Està previst que la cursa finalitzi cap a les 10.30 h, quan es començarà el desmuntatge de les instal·lacions.