L'Arxiu Municipal de Barcelona organitza l'activitat familiar "Secrets d’un trencaclosques. La Barcelona de les joguines"

29/09/2022 - 19:14 h

L’activitat “Secrets d’un trencaclosques. La Barcelona de les joguines”, plantejada com una oportunitat per conèixer, a través del patrimoni documental que conserven els Arxius Municipals de Districte, una part de la història de la ciutat vinculada a la fabricació de joguines. Aquesta activitat, dirigida a famílies amb nens i nenes d’entre 7 i 12 anys, permetrà, a partir del joc, crear una sèrie de relats que els participants materialitzaran a través de la seva creativitat i la tècnica del collage.

Com el seu nom indica, l’activitat s’iniciarà a partir d’un trencaclosques de sis cares i cada família li serà atorgada una de les cares a partir de la qual haurà de construir el seu propi relat. Les cares del trencaclosques estaran composades per còpies de documents originals de l’Arxiu que es transformaran en el punt d’origen de les investigacions dels participants, les quals desenvoluparan a partir de més documents complementaris que hauran de treballar tot establint interconnexions entre ells. A continuació, cada família crearà la seva pròpia història, la qual serà expressada de manera plàstica a partir d’una composició realitzada mitjançant la tècnica del collage i que es plasmarà en un teatrí d’època.

“Secrets d’un trencaclosques. La Barcelona de les joguines” es presenta com a activitat de referència per a les famílies dins l’Arxiu, un indret on no només s’hi puguin identificar sinó on també hi puguin ser protagonistes. A la fi, es concep com un espai social de descoberta, d’interpretació i de debat a l’entorn de la història i del patrimoni. Així mateix, es posarà en valor el llenguatge artístic com a eina de treball sobre la documentació conservada a l’Arxiu.

L’activitat es durà a terme el dissabte 8 d’octubre, de 10 a 13 h, a l’Arxiu Municipal del Districte de l’Eixample (carrer Calàbria, 38-40. 08015 Barcelona). Les inscripcions s’han de realitzar per correu electrònic a arxcap_comunicacio@bcn.cat tot indicant el nom i cognom de totes les persones del grup familiar que hi assistiran, a més d’indicar un e-mail i un telèfon de contacte (les places són limitades).