Homenatge a Joan Bordetas, referent i activista veïnal del barri de Sant Antoni

31/10/2022 - 12:47 h

Organitzat per l'Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni, l'acte d'homenatge tindrà lloc el dissabte 5 de novembre, a les 11 hores, a l'Auditori de l'Espai Veïnal Calàbria 66.

L’activista veïnal Joan Bordetas i Castell ens va deixar a finals d’agost. Amb aquest acte, es vol reconèixer la seva tasca social i la seva visió global sobre les necessitats del barri, del districte i de la ciutat.

L’acte també marcarà el punt d’inici de la jornada de celebració del setè aniversari de Calàbria 66.

Una vida d’activisme veïnal

Des de ben jove, Bordetas va estar implicat en la vida associativa del barri de Sant Antoni. Com a membre de l’AMPA de l’Escola Elaia va involucrar-se en el moviment educatiu del CEPEPC fins a la integració d’aquesta en l’actual Escola Joan Miró.

L’any 1984, es va incorporar a la Junta de l’Associació de Veïns del barri de Sant Antoni i va ser coredactor del pla d’equipaments Sant Antoni 2000, d’on van néixer les reivindicacions de les Cotxeres Borrell, la remodelació de l’avinguda Mistral, l’escola bressol Tres Tombs i el centre de dia, entre moltes altres. També va participar en la creació de Sant Antoni Comerç (SAC).

Entre 1999 i 2007 va ser conseller independent de l’equip municipal del Districte de l’Eixample. Reincorporat a l’Associació de Veïns, va ser elegit vicepresident del Consell Ciutadà del Districte per part de les Entitats i va formar part del Consell de Ciutat. L’any 2016, es va incorporar a la junta de la FAVB com a tresorer.

L’any 2018 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona a proposta del Consell de Districte de l’Eixample, en un acte  que es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El guardó va reconèixer la seva contribució al desenvolupament  de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics.